Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Víkendový domácí relax: Připravte se na zimu!

29. října 2010 | 07:53

S podzimem přichází únava. Většina lidí touží zpomalit, na chvíli vypnout a zastavit čas. Načerpat energii na chladné dny. Vyzkoušejte naše wellness tipy. Vrátí vás znovu do formy.

Vytvořte si harmonické prostředí

Najděte si chvilku, kdy budete doma sama nebo jen s partnerem. Pusťte si nějakou relaxační a uklidňující hudbu. Zatáhněte závěsy či žaluzie tak, aby bylo v bytě příjemné šero, a zapalte svíčky, vonné tyčinky, nebo aromalampy. Ovšem pozor! S vůněmi to nepřehánějte. Snadno byste totiž dosáhla opačného efektu a místo odpočinku byste se mohla potýkat s bolestí hlavy.

Začněte lázní

Vychutnejte si horkou lázeň s příměsí vonných esencí, olejíčků nebo solí. Než si napustíte vanu, můžete ji ozdobit hořícími svíčkami nebo třeba zasypat okvětními plátky růží. Ke koupeli si připravte vychlazenou lahev sektu nebo vína či nějaký dobrý koktejl. Pokud budete mít chuť, můžete přizvat k vodní relaxaci i partnera. Užívejte si pohodu, oddávejte se příjemným pocitům, zakažte si myslet na každodenní starosti.

Užijte si víkend jen sama pro sebe a vyberte si z našich tipů.
Autor: shutterstock.com

Odpočiňte si

Po koupeli se budete cítit příjemně malátně. Zabalte se proto do měkkého županu a na chvíli se uvelebte v posteli, na lehátku nebo v křesle. Zavřete oči a klidně si zdřímněte. Nebo sáhněte po oblíbené knize či časopisu.

Hýčkejte se

Po příjemném nicnedělání se zaměřte na svou pleť. Nejprve se odličte a pak si udělejte peeling a naneste pleťovou masku. Podle potřeb na obličej i do dekoltu aplikujte hydratační, výživnou nebo třeba vypínací masku. Po určené době (obvykle 10 až 15 minut) ji smyjte a naneste oblíbený krém. Dopřát si můžete i domácí manikúru či pedikúru. Záleží jen na vás, jak moc se chcete svému tělu věnovat.

Užijte si víkend jen sama pro sebe a vyberte si z našich tipů.
Autor: shutterstock.com

Dodejte tělu vitaminy

Po zkrášlujících procedurách je čas na něco k zakousnutí. Připravte si nějaký zdravý oběd bohatý na ovoce, zeleninu a bílkoviny. K tomu, abyste byla zdravá, krásná a spokojená, je nutně potřebujete.

Nechte se masírovat

Máte-li doma partnera, poproste ho, aby vám udělal masáž. Opět si pusťte nějakou zamilovanou hudbu a vezměte si k ruce masážní olejíčky nebo krémy. Pohodlně se položte a soustřeďte se na jeho doteky. Hýčkání těla může nakonec předznamenat třeba neobvyklý večer plný vášně. Záleží jen na vaší fantazii a chuti.

Osvěžte se procházkou

Večer se věnujte pouze tomu, na co máte náladu. Příjemná může být procházka na čerstvém vzduchu spojená s romantickou večeří ve stylové restauraci. A když se nechcete ani hnout? Pak se natáhněte před televizi a zapněte si romantický film. A klidně popusťte uzdu svým emocím. Není nad to si pěkně poplakat...

Autor: Alena Dušková, kamp