Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dokonalá ňadra: Jak vybrat dobře padnoucí podprsenku

Chytrá podprsenka pozná, když se žena cítí sexy a je vzrušená. V takových okamžicích dokáže „zvětšit“ objem jejích ňader a pěkně je vytvarovat.
28. září 2010 | 05:00

Bez podprsenky si už většina z nás život nedokáže ani představit. Málokterá žena ale ví, jak důležité je zvolit její správný tvar a velikost. Špatný výběr totiž může úplně zničit pečlivě vybraný outfit.

Kvalitní podprsenka – nedostatkové zboží

Mnoho žen, které vkročí do obchodu s prádlem si v širokém výběru barev a kstylů nedokáží vybrat. Je chyba v nich? Není! Navzdory tomu, že nabídka podprsenek se zdá velká, opak je pravdou. Ve většině obchodech jsou jen velikosti A, B, C, D a obvody 32, 34, 36 a 38. Dámy jsou tedy bohužel nuceny soukat se do nesprávných velikostí a volit tak jen to nejmenší zlo. Stačilo by přitom, aby výrobci rozšířili velikostní škálu o velikosti E a F a přidali trochu čísel v obvodech.

Pozor na ztrátu pevnosti!

Stává se vám, že když už si z nabídky vyberete, neuděláte bez vybraného kousku ani krok? Na to pozor! Častým nošením a praním podprsenka ztrácí svůj tvar a pevnost. Může se tak stát, že ať děláte, co děláte, váš outfit zanikne pod vašimi povislými a neforemnými ňadry.


Deset nejčastějších chyb při nošení podprsenek

1. Zadní část vylézá nahoru

Je zadní část podprsenky vysunuta nahoru? Pokud ano, podprsenka tak neposkytuje prsům žádnou oporu. Zvolte menší obvod.

2. Příliš volná

Vložíte pod spodní část více než dva prsty? Zvolte menší obvod.

3. V sedě se vám hůře dýchá


Obvod je příliš těsný. Automaticky sáhněte po větším. Problém ale může být i v tom, že jste až doposud nosila příliš velkou podprsenku.

4. Otlačená kůže

Objevují se vám pod podprsenkou otlačeniny nebo zarudlá kůže? Nejspíše máte velký obvod a váha poprsí je jen na ramínkách. Zvolte menší obvod.

5. Zvrásněné košíčky

Používáte zbytečně velkou velikost. Zkuste menší. Pokud je zvrásnění jen na špičkách košíčků, zvolte větší velikost.

6. Poprsí „přetéká“

V košíčkách nemáte dostatek místa. Zvolte větší velikost.

7. Kostice tlačí

Kostice by měly lemovat prsa a směrovat je směrem k podpaží. Pokud se vám přímo na prsou objevují otlačená místa, zvolte větší velikost.

8. Podprsenka odstává


Pokud kostice zepředu odstávají tak, že pod ně můžete vložit více prstů, je košíček malý a tlačí vám prsa od těla. Zvolte větší košíčky.

9. Podprsenka se vyhrnuje


Když zvednete ruce, podprsenka míří nahoru. Máte malé košíčky nebo velký obvod. Zvolte větší košíčky a menší obvod.

10. Povislá prsa

Postavte se bokem k zrcadlu. Sahají vám prsa níž, než je spodní obvod podprsenky? V tom případě jim neposkytuje žádnou podporu. Zvolte menší obvod a větší košíčky. Také si upravte ramínka.

Bolí vás často hlava?

Podle některých odborníků může být na vině i nesedící podprsenka! Údajně může způsobit problémy s dýcháním, bolest hlavy, pocit závratí a dokonce i kožní problémy.

Autor: INT, mano, lenak