Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Britka si na řasy přilepila muší nožky!

Britka si na víčka přilepila místo umělých řas nožičky mrtvých much.
13. srpna 2010 | 15:08

Tak tohle je jen pro silné povahy! Mladá britská umělkyně Jessica Harrison šokovala řasami, které si vyrobila z muších noh. Milovníci a ochránci živých tvorů se nemusí bát. Ke kontroverznímu kosmetickému zásahu použila jen mrtvá muší tělíčka, ze kterých nožky oškubala.

Jessica chtěla bizarním uměleckým kouskem poukázat na manipulaci a experimentování. Mladá Angličanka přitom zdůrazňuje, že na výrobu extravagantních řas nezabila ani jednu mouchu. Použila hmyzí mrtvolky, které našla na parapetu okna.

Názor vyjádřila skutkem

"Chci vyzvat všechny, aby nikdy nezkoušeli něco podobného. Jsem šťastná, že jsem nedostala žádnou oční infekci. Chtěla jsem tím jen poukázat na genetickou manipulaci a experimentování, které je v rozporu s naší tělesnou integritou," vyslovila umělkyně svou hlubokou myšlenku a poselství světu.

To, zda populaci obohatí, je otázkou. Bez nejmenších pochyb však Britka na sebe umí strhnout pozornost. Šokovala skoro všechny, kteří její výtvor uviděli.

Umělkyně je v Británii známá pro svůj velmi specifický styl tvorby. Sošky nevěst s uříznutou hlavou či s vypadávajícími očními bulvami nejsou pro kontroverzní tvůrkyni výjimkou. Co bude její další výtvor?

Autor: cas.sk, mivr, amp