Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vadí vám vrásky? Vyžehlete je!

12. září 2010 | 18:20

Slyšela jste už o galvanické žehličce na pleť? V oblibě ji prý mají i celebrity. Údajně totiž udrží vaši pleť dlouho ve formě. Rozhodly jsme se tedy na vlastní kůži vyzkoušet, co je na tom pravdy.

Co přístroj umí?

Výrobce slibuje, že "zázračný" přístroj, který vypadá jako depilátor, vaši pleť vypne, vyhladí a ještě urychlí regeneraci pokožky. Žehlička funguje na bázi pozitivního a negativního galvanického proudu. Jeho působení povzbuzuje pleťové buňky k vyšší aktivitě. Chytrý strojek sám identifikuje typ pleti, podle kterého si nastaví potřebnou intenzitu.

Ošetření však není určené jen ženám se starší pletí. „Žehlící“ procedura má smysl i pro ty z vás, které s vráskami ještě nebojujete. Obličej se díky použití přístroje krásně prokrví a vyčistí až do hloubky. Efekt by měl vydržet přibližně měsíc. Vyžehlení je vhodné i pro lidi s akné, lupénkou nebo velmi vrásčitou pletí.

Jak procedura probíhá?

Pokud si zajdete na omlazení pleti žehličkou někam do salonu, pak se, podobně jako já, položíte na pohodlné lehátko a necháte se hýčkat. Kosmetička nejprve vaši pleť očistí odličovacími prostředky. Potom nanese speciální gel, který podporuje obnovu pleti společně s žehlením. A následuje samotné vyhlazování pleti. Zatímco kosmetička přejíždí přibližně patnáct minut přístrojkem po vaší pleti, vy můžete v klidu relaxovat. Procedura je naprosto bezbolestná. Po žehlení pak znovu očistí kosmetička váš obličej od přebytečného gelu a tím je celá kúra u konce. Vaše pleť nebude vůbec podrážděná, proto si můžete opět nanést make-up a vyrazit, kamkoliv vás napadne.

Žehlička se ale nepoužívá jen na tvář. Můžete si jí nechat ošetřit také krk, dekolt, oční okolí, nebo třeba celulitidu. Galvanickou žehličkou lze provádět i masáž hlavy. Dokáže totiž regenerovat i vlasové cibulky.

Na kolik vás ošetření vyjde?

V salonech se ceny za jedno ošetření pohybují od 600 – 1500 Kč. (V Praze můžete zajít můžete třeba do salonu Korunka, V Jablonci nad Nisou do Salonu Chic, v Rožnově pod Radhoštěm do kosmetického salonu Nefertiti.) Žehličku si můžete pořídit i domů. Vyjde vás přibližně na 4 - 10 000 Kč.

Autor: duš, lenak