Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Česká móda: Lněné oblečení na jógu, které zdobí nitěné knoflíky

Video se připravuje ...
Česká móda: Lněné oblečení na jógu, které zdobí nitěné knoflíky
VIDEO: Igor Hellebrandt / BPŽ
10. března 2017 | 06:00

K.BANA je značka oblečení, které je inspirováno jógou, cestováním a volným časem. Jeho autorka je jogínka a svými kousky chce dosáhnout toho, aby se jejich nositelé cítili pohodlně a zrelaxovaně. Co dalšího je na této značce jedinečné?

Za tvorbou značky K.BANA stojí návrhářka Kateřina Černá, která vystudovala textilní design v Ústí nad Labem a poté žila v Londýně, kde načerpala mnoho nových znalostí i zkušeností. Díky tomu si mohla splnit svůj sen a založit vlastní značku. Za každým výrobkem stojí jen ona sama. Oblečení navrhuje, šije, dokončuje i prodává. Všechny výrobky jsou ze lnu, který v létě chladí a v zimě hřeje, odvádí vlhkost a je bez chemických přídavků, takže je ideální pro alergiky.

Kromě lnu jsou pro značku typické i nitěné knoflíky, které si pamatujeme z povlečení. Když Kateřina vytvářela svou značku, měla jasnou vizi, chtěla používat lokální materiály. A tak když přemýšlela o tom, co bude ikonou jejího oblečení, vzpomněla si právě na nitěné knoflíky, které jako malá holka zbožňovala.

ZDE sledujte další videa ze sekce Česká móda!