Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Tajemství krásy hollywoodských hvězd

14. března 2016 | 10:00

Dokonalost v každém záběru, hladká pleť na každé fotce, krásné vlasy za každého počasí, ale přesto vypadaly jakoby se snad ani nelíčily. To byl přesně cíl, kterého hvězdy stříbrného plátna chtěly na svém vzhledu docílit. Připadá vám, že dnešní herečky jsou schopné za věčné mládí udělat cokoliv? Je to nic v porovnání s tehdejšími krasavicemi.

Spousta triků s odstupem času vypadá jako experimenty domácích kutilů, od těch nejsnazších až po ty, kterým dnes říkám „tohle doma rozhodně nezkoušejte“. Jaká jsou tajemství veleslavných krásek zlaté éry filmu?

810946:gallery:true:true

Rita Hayworth

Poznávacím znamením Rity Hayworthové byla její přirozená vlnitá rudá hříva, kterou musela neustále udržovat v bezvadném stavu. Dokázala to díky olivovému oleji, který vmasírovala do vlasů po každém mytí, poté vlasy zabalila do ručníku a nechala 15 minut působit. Poté jen olej opláchla horkou vodou a na závěr použila šťávu z citrónu, který odstranil veškeré zbytky oleje.

Autor: Profimedia.cz, ČTK

Elizabeth Taylor

Oscarová herečka Liz Taylor, jeden z největších sexsymbolů své doby, si vzala příklad ze své osudové role, Kleopatry. Obě ženy si totiž navykly holit si tvář. Zní to vtipně? Ale holení z obličeje odstraní dětské chloupky a povrchové vrstvy kožních buněk, což pleť rozzáří a oživí.

Autor: profimedia

Carole Lombard

Tato známá herečka prodělala těžkou autonehodu, při níž si pokřivila nos. Předtím než si vždy nanesla make-up si na něj nakreslila tlustou bílou linku, která vytvořila dojem rovnějšího nosu.

Autor: profimedia

Ingrid Bergman

Zcela přirozená přírodní krása to byl přístup vlastní Ingrid Bergman. Nikdy na sebe nenanesla více make-upu, než bylo nutné a než role vyžadovala. Že by tato přírodní kráska neměla žádný trik typický en pro ni? Aby získala dojem většího čela, holila si vždy asi centimetr z vlasové linie. Dnes to zní velice zvláštně, ale svého času to bývala velice oblíbená technika péče o vzhled.

Autor: profimedia.cz

Marilyn Monroe

Jak je vůbec možné, že její rty byly vždy tak plné? Aby docílila tohoto vzhledu, vytvořili její vizážisti kombinaci 5 různých odstínů rtěnek a lesků, kdy každý měl konkrétní místo a způsob aplikace na rty. Tmavší odstíny červené se nanášely do vnějších koutků, zatímco světlejší odstíny se nanesly štětcem na střed rtů.

Autor: elm