Čtvrtek 12. září 2024
Svátek slaví Marie, zítra Lubor
Oblačno 19°C

Startuje 20. sezóna Ulice: Návrat nejoblíbenějších postav, šok na gymnáziu a svatební cesta

Video se připravuje ...
19. srpna 2024 | 06:00

Tento týden startuje nová jubilejní dvacátá sezona Ulice. Start to nebude ledajaký, protože se nám hned v prvních dnech vrací dvě postavy, které patří k divácky nejoblíbenějším – Tereza (Patricie Pagáčová) a její máma Bára (Tereza Brodská). Na gymnáziu už začíná být živo, i když jsou ještě prázdniny. Kvůli Soně tam vznikne pořádně třaskavá směs. Na obrovský adrenalin začíná být zaděláno také u Nyklových. Mário totiž řeší přípravy svatby s Ájou. A to zdaleka není všechno!

Výbuch na gymnáziu

V roce 2005 odstartovala první sezona Ulice. Nyní se rozjíždí již jubilejní dvacátá. Co mají společného? Třeba osudy Jordánových, zejména Báry a Terezy. Spolu s nimi je tu také Gábina a Nyklovi, jejichž nové příběhy se tento týden rozběhnou na plné obrátky. Nejsou ale sami. K velkému výbuchu dojde na uličním gymnáziu, hodně se budou divit také třeba Marečkovi nebo Klímovi, za kterými se vypraví zoufalý Viktor Bidrman. Proč? Důvod je nasnadě, přestože po vyplacení odškodnění už nemá na nic víc nárok. Nakolik přesvědčivý tedy bude tentokrát? Ovšem tématem číslo jedna jsou momentálně u Klímových společné prázdniny Žofky a Michala na Kaštanově chatě. S čím se po návratu domů tenhle zamilovaný pár určitě nepochlubí?

Máma a dcera

Kdy naposledy si Bára a Tereza vyrazily na společnou dovolenou? Nějaký pátek to už bude. Teď to napraví, aby dohnaly, co zameškaly. Tereza zajistí pobyt v luxusnější chatě s wellness v příjemném prostředí v přírodě, aby si spolu vyčistily hlavu a konečně zase něco zažily. Jejich příjezd na chatu bude docela humorný, ale vzápětí to mezi nabere úplně jiné grády. Obě toho mají hodně na srdci, ale jsou věci, které si mámy a dcery moc často a lehce nepřiznávají… S čím se navzájem svěří a co zůstane nevyřčeno, byť je to jasně čitelné mezi řádky? A proč toho bude mít Tereza v jednu chvíli opravdu dost?

Necelé dva týdny před začátkem školního roku vrcholí přípravy i na uličním gymnáziu. Už tu panuje pořádný cvrkot. Všichni se po prázdninách scházejí, aby se přichystali na studenty a start výuky. Nebyla by to samozřejmě Soňa, aby toho hned poťouchle nevyužila k dalšímu vrážení klínů mezi Magdu a Irenu Landovou. A právě té dojde s konečnou platností trpělivost. Nejprve to od ní schytá samotná Soňa, pak padne překvapivé rozhodnutí: „Končím.“ Co všechno se kolem toho rozpoutá?

Přípravy na svatbu

U Mária začínají finišovat přípravy na svatbu, jejíž termín se nezadržitelně blíží. Mário si to ale zatím moc neužívá, i když se mu má splnit jeho velký sen. Přestože každému tvrdí: „Všechno v cajku, mám to pod kontrolou,“ je až příliš nervózní, a to nejen kvůli kapele, které hrozí obří průšvih. Není se proto čemu divit, když v bistru přivítá babi Vilmu jako svou záchranu a spásu. S čím se jí svěří a kde všude mu to začíná skřípat?

Líbánky za rohem

Před dvěma měsíci se Jirka a Gábina vzali, nyní konečně vyrážejí na svatební cestu. Ta bude docela divoká, i když se Jirka snaží Gábinu uchlácholit: „Klid, helmy a vesty budeme potřebovat jen proto, abychom nedráždili říční policii.“ Kdo by mu to ale věřil? Pro Gábinu to tak bude další velká výzva, přestože není z cukru. Ostatně do bláznivé výzvy se vrhne po hlavě i Šimon, kterého k tomu inspiruje Valerie… Kam se Gábina a Jirka chystají na líbánky a čím se doma blýskne Šimon?

Autor: Martina Miláčková