Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tento týden v Ulici: Evžena čeká náročná zkouška, Ivu šokující oznámení!

Video se připravuje ...
Tento týden v Ulici: Evžena čeká náročná zkouška, Ivu šokující oznámení!
VIDEO: TV Nova
12. února 2024 | 06:00

Tento týden je valentýnský, takže i v Ulici to bude pěkně jiskřit. A to nejen mezi Kristýnou a Daliborem Tomáškem, kteří spolu začnou chodit právě v den sv. Valentýna.  Na své si tento týden přijdou i fanoušci Evy a Miloše, kteří opět zaperlí… 

Soňa se sesype

Každý má svoji slabinu, i když se navenek tváří, že ho nic neporazí. Také Soňa vystupuje ve škole jako sebevědomá profesionálka, kterou nic nerozhází. Ovšem opak je pravdou. Stačí jedna zpráva a jeden telefonát, aby se úplně sesypala. Náhodou se u toho ocitne Prokop, jenž se ji pokusí povzbudit. Jako jediný se tak dozví, čím si Soňa právě prochází. O to víc ho však vzápětí překvapí její reakce na jeho bezprostřední gesto opory… Co se mezi nimi stane? Kdo a při čem je přistihne? A jak se k tomu postaví?   

Náročná zkouška

U párů, v nichž se partneři milují, je přirozené, že má jeden o druhého starost. Občas to však může působit i jako podceňování. Na hraně nyní balancuje také Blanka kvůli Evženovi, jenž se snaží pomoct Rosťovi, abstinujícímu alkoholikovi, u kterého hrozí, že se kvůli krizi znovu napije. Blanka má obavy, aby Rosťa nestrhl Evžena s sebou, aby si Evžen na sebe nenaložil příliš velké břemeno. Ten to ale vnímá jinak… Co je pro Blanku nejtěžší? A jak Evžen zvládne tuhle náročnou zkoušku?

Svatý Valentýn, svátek všech zamilovaných, je přímo ideální příležitostí k vyznání lásky, dokonce i tehdy, když si pár prochází náročnějším obdobím. Zatímco Michal dá Žofce dárek, kterým jí úplně vyrazí dech, Vítek Ivu dojme hlavně svým vyznáním. Řekne přesně to, co od něj nyní potřebuje slyšet, aby zvládla to, co ji čeká. Ovšem nejen to. Vítek zajde mnohem dál. Padne totiž i návrh, jenž Ivu docela rozhodí… Jaký romantik se skrývá v Michalovi a jaký ve Vítkovi? A co Iva ani v nejmenším nečeká?     

Lumírova slabina

Děti mají vzácný dar využít každé příležitosti k tomu, aby dosáhly svého. Když nepochodí u jednoho rodiče, bez mrknutí oka to zkusí u druhého. Výjimkou není ani Lexík, jenž by si nutně potřeboval něco zařídit. Tak nutně, že obejde tátův zákaz a Kateřině horlivě odsouhlasí, že vše zvládne sám, bez doprovodu dospělého. Přestože tomu tak skutečně je, Lumír uvidí rudě, jakmile zjistí, jak se věci mají. Bohužel v afektu řekne i něco, čím hodně raní Kateřinu, něco, co ho bude vzápětí velmi mrzet… Co je Lumírovou slabinou ve vztahu s Kateřinou? K čemu Lexík nechtěně přispěje? A čeho se pak začne obávat?

Co musí vyřešit Jirka Herman?

Přistupovat k věcem s chladnou hlavou, i když se nás emočně hodně dotýkají, je občas velmi těžká zkouška. Tentokrát ji na výbornou nezvládne ani Jirka Herman, jenž musí znovu řešit svého otce v souvislosti s pozváním na svatbu. Pokud by to bylo jen na něm, pozval by pouze Karlu, nikoho dalšího. Ovšem Gábina a její rodina jsou jiného názoru. A tak Jirku čeká pro něj velmi nepříjemná záležitost – zkontaktovat se s otcem… Jak to Jirka zvládne?  

Autor: Martina Miláčková