Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Mezi Magdou a Soňou z Ulice se to nečekaně vyostří. Proč se do sebe pustí?  

Video se připravuje ...
Mezi Magdou a Soňou z Ulice se to nečekaně vyostří. Proč se do sebe pustí?
VIDEO: TV Nova
31. října 2023 | 06:00

V seriálu Ulice se řeší nejen vztahy, ale také problémy, jež se týkají spousty jeho diváků. Jedním z nich je v poslední době i přístup pedagogů ke studentům na střední škole. A právě to se stane třaskavou směsí na gymnáziu. Mezi Magdou a Soňou to nyní pořádně křísne kvůli odlišným názorům na věc i rozdílné míře empatie… Jak se to podepíše na vzájemných vztazích ve škole?  

Jedním z prostředí, v nichž se odehrává děj seriálu Ulice, je od samého začátku škola. Každý si jí prošel, narazil v ní na skvělé pedagogy, na které celý život vzpomíná, nebo na ty, kvůli nimž zažil hodně nepříjemné chvilky. Občas se dokonce může jednat i o toho samého učitele. Někdo si ho nemůže vynachválit, pro jiného je noční můrou. V poslední době začíná být ve škole docela kontroverzní postavou Soňa Čechová (Lucie Vondráčková). Někteří studenti ji zbožňují, protože se s ní při hodinách rozhodně nenudí, jiní jí nemohou přijít na jméno kvůli přemrštěnému motivování k co nejlepším výkonům během povinného měření zdatnosti.

Podobný postoj jako studenti mají k Soně i její kolegové. Prokop (Ondřej Studénka), s nímž Soňa rozjíždí tandemovou výuku, je jejím přístupem nadšen. Zato Ota (Filip Rajmont) ji kvůli její přehnané akčnosti moc nemusí. Magda (Veronika Čermák Macková) zatím Otu krotila, teď ale u Soni sama narazí, navíc jako ředitelka. Přijdou za ní totiž rodiče jedné studentky se stížností na Sonino chování vůči jejich dceři, které zavání body shamingem a má za následek šikanu od spolužáků i trauma kvůli vzhledu. Empatická Magda to začne se Soňou hned řešit. Ovšem předpoklad, že to půjde hladce, jak je u Soni zvyklá, se nevyplní. Soňa má na věc vlastní názor, který se nebojí říct nahlas, byť je Magdinou podřízenou. Tentokrát se to mezi nimi vyhrotí takovou měrou, že se do toho nepřímo vloží i jejich kolegové. Která z nich má pravdu? Skutečně Soňa přestřelila, nebo jen čelí hyperkorektnímu přístupu ke studentům, který je na škodu jak samotným studentům, tak i pedagogům? Jak se studenty jednat, aby neměli pocit, že se po nich učitel vozí? A proč si právě tohle o hyperkorektnosti začne myslet Soňa kvůli Magdinu jednání?

„Soňa je extrakt pedantství a nekompromisnosti. A nebere si servítky s nikým. Takže narazí všude. Hlavně u mírumilovné Magdy. Soňa bojuje za to, aby se děti víc hýbaly a uměly aspoň kotoul, ale v dnešní hyperkorektní době bude mít se svou vyřídilkou a urputností veliké potíže. A čím víc jich bude, tím větší konflikty to vyvolá,“ dodává ke své postavě herečka Lucie Vondráčková.

Premiérové díly seriálu Ulice vysílá TV Nova od pondělí do pátku v podvečerním čase od 18.30 hod. S týdenním předstihem jsou divákům k dispozici na Voyo.

Autor: Martina Miláčková