Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tento týden v Ulici: Velký průšvih Vilmy Nyklové a životní ultimátum pro Františka!

Video se připravuje ...
10. dubna 2023 | 06:00

Za léta, co TV Nova vysílá seriál Ulice, se stalo již pravidlem, že diváci a fanoušci seriálu prožívají s jeho postavami i svátky jara a pomlázku. A nejinak tomu bude i dnes. Ovšem Velikonočním pondělím Ulice nekončí, ale naopak začíná! A opět bude hodně rušno...

Velikonoční pondělí přináší každoročně do Ulice svátky jara, pomlázku a koledníky. Nejinak tomu bude i tentokrát, kdy dojde na docela dobrodružné koledování malého Vojty Marečka a jeho parťáka a spolužáka Miloška Knoblocha. Oba dva totiž mají své důvody, proč se rozhodnou utéct z domova právě o Velikonocích. Myslí si, že jim to o Velikonočním pondělí snadno projde, že si toho dlouho nikdo nevšimne díky tomu, že spolu vyrazí do ulic na koledu. Jak jejich velká výprava do neznáma dopadne? A jaký dopad to bude mít na vztahy v jejich v rodinách? Veselou, trochu dojemnou, vynalézavou i klukovsky svéráznou koledu přinese letošní velikonoční díl Ulice.

Některé pracovní nabídky přijdou jen jednou za život a obvykle se neodmítají. Magda si je toho vědoma, přesto zvažuje, zda na ni kývnout, protože se týká nejen její práce, ale svým způsobem i jejího soukromého života. S Prokopem spolu žijí a zároveň také učí na stejné škole, což může být někdy výhodou, ale občas se to může obrátit proti nim. A právě v této situaci se nyní ocitla Magda, která má momentálně o čem přemýšlet. Ovšem není sama. Velké dilema řeší právě s ohledem na Magdu také Prokop nebo Irena Landová. K čemu dospějí? Jak to může změnit jejich životy?  

Podívejte se na fotogalerii z tohoto týdne v Ulici:

Jak poznat, co je pro dospělé dítě nejlepší, pokud jste jeho rodičem a strachujete se o něj z důvodu jeho nemoci? Blanka se trápí kvůli Kristýně, jež bojuje už několik měsíců s panickou atakou. Kristýna stále věří, že se uzdraví díky terapiím s koučkou Julií, ovšem Blančin partner Evžen na to má opačný názor. Když Kristýna navíc doma oznámí, že nechce užívat lékařem předepsané léky, Blanka se rozhodne, že si o tom promluví se samotnou Julií. Nepočítá ale s něčím, co se záhy obrátí proti ní… S čím? Před čím ji Evžen varuje? A kdo poskytne Kristýně další pohled na věc?  

Zaručené informace se obvykle šíří rychlostí blesku mezi těmi, kterých se bezprostředně týkají. O tom se nyní přesvědčí i Nyklovi a jejich blízcí. Lumír se totiž dozví novinku, která se týká jeho dcery Venduly, novinku, která ho hodně překvapí, byť vypadá docela věrohodně. Aby měl jistotu, zeptá se na to mámy Vilmy Nyklové, jíž nikdy nic neunikne. Ta okamžitě zahájí špionáž svou osvědčenou metodou, která by se dala ve zkratce charakterizovat dvěma slovy – hlavně nenápadně. Že se pokaždé celkem záhy prozradí, je všem, kteří ji znají, naprosto jasné... Jakou paseku nadělá Vilma Nyklová svým vyzvídáním tentokrát? Kdo se bude hodně divit a proč? A co z toho vzejde?

Co všechno občas odstartuje jeden dobrý skutek? František by se právě nyní potřeboval soustředit hlavně na dopsání bakalářské práce do školy. Místo toho řeší zase Skyler, která se znovu chystá do Amsterdamu kvůli svému novému projektu. Dosud se nevzdala naděje, že na něm František bude spolupracovat s ní. Ovšem ani tento nedoraz mezi nimi ji nepálí tak jako jeden nezvaný host, ke kterému dnes přibude dokonce i jeho klon. A to je něco, co Skyler už jen tak nevydýchá… Co udělá? A jaké ultimátum dá kvůli tomu Františkovi?  

Autor: Martina Miláčková, tz