Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

9 věcí, které by od vás měla vědět vaše dcera

  • Naučila jste už svou dceru základy pro spokojený život?
    13. května 2014 | 06:00

    Každá z nás si musí najít vlastní cestu, ale ruku na srdce, sem tam by každé z nás bodla nějaká ta dobrá rada, která by nám usnadnila strastiplnou cestu životem. Našli jsme proto 9 věcí, které byste měla říci své dceři, než bude dospělá, a potom stačí jen doufat, že si je vezme k srdci.

  • Nevěř reklamám


    Kabelka vaší nejlepší kamarádkou!
    Autor: shutterstock
    Nevěř reklamám, nikomu z těch neuvěřitelně šťastných lidí v televizi nevykouzlil spokojený úsměv ani nový telefon ani prací prášek, ale honorář, který za reklamu dostali. Věř, že ani ty všechny ty věci nepotřebuješ k tomu, abys byla šťastná.
  • Peníze nejsou všechno


    Úklid
    Autor: Shutterstock.com
    Dobře placená práce ti sice zaplatí účty, ale pokud tě nebude alespoň trochu bavit, budeš nešťastná.
  • Usmívej se, protože ostatní se na tebe musejí dívat


    ...
    Autor: shutterstock.com
    Buď na všechny okolo sebe milá, usmívej se na číšníka v restauraci i na protivnou pokladní v supermarketu. Úsměv tě nebude nic stát a tvé okolí ho ocení. Možná ne hned, ale časem se i na tebe začnou lidi usmívat a věř, že je to příjemné.
  • Nenech si mazat med kolem pusy


    Nečekaná návštěva? Žádný problém!
    Autor: Shutterstock.com
    Pamatuj si, že dobrý přítel není ten, který tě neustále chválí, ale ten, který ti dokáže, že máš v té sukni velký zadek nebo že tvůj přítel spí s někým jiným. Možná se na něj budeš chvíli zlobit, ale věř, že to s tebou myslí lépe než ostatní.
  • Nikdy nejsi mladá na názor


    Nechcete ho naštvat? Tak tyhle věty nevyslovujte!
    Autor: profimedia.cz
    Ať je ti dvanáct nebo třicet, vždycky máš právo na vlastní názor, proto si nikdy nenech nikým toto právo upírat. Na druhou stranu v každém věku buď objektivní, a pokud je tvůj názor špatný, zkus ho přehodnotit.
  • Nepřestávej číst


    žena
    Autor: Shutterstock.com
    Nikdo není tak vzdělaný, aby se neměl ještě co učit. Proto se celý život uč novým věcem a pamatuj, že z televize se málokdy dozvíš to, co potřebuješ, proto nikdy nepřestávej číst.
  • Ne všechno se půjčuje


    rtěnka
    Autor: Shutterstock.com
    Kdysi jsme tě učili, že se máš o všechno podělit, ale věř, že to tak úplně není pravda. Jsou věci, které se zkrátka nepůjčují. Patří mezi ně tvůj muž, kartáček na zuby, rtěnka a řasenka.
  • Dívej se


    matka a syn
    Autor: Shutterstock.com
    Než se bezhlavě zamiluješ do nějakého muže, podívej se, jak se chová ke své matce, protože právě tak se bude chovat i k tobě.
  • Základ je správná velikost


    hubnutí
    Autor: Shutterstock.com
    V módě hledej svůj styl, zkoušej všechno od sportovní elegance přes gothic styl až po vzhled barbie, ale na jedno nikdy nezapomeň, a to, že základem je správná velikost.

Klíčová slova:  rodina, vztahy, matka a dcera, děti, láska, móda, práce, peníze
Diskuse ke článku
.