Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Bláznivá galerie: Ztřeštěnému fotografovi pózují vlastní děti

17. května 2014 | 06:00

John Wilhelm je děkan Švýcarské univerzity, ale jeho velkým koníčkem je fotografování a pozdější práce s obrázky. Nejčastějšími modely mu jsou jeho manželka a tři dcery. Jeho fotografie jsou dechberoucí a člověk občas nepozná, kde končí realita a začíná fotografův fantasy svět. 

Ačkoliv fotografie působí, že se při jejich tvorbě muselo užít spousty legrace, opak je pravdou. "Práce s dětmi je velmi náročná," říká fotogram John Wilhelm. "Myslím, že pokud má člověk se svými dětmi silné citové pouto, může spolupráce fungovat. A pokud ne, zaberou sladkosti," směje se. 

Ačkoliv je většina fotografií následně upravována, najdou se i takové, které se povedli na "první dobrou". Největší radost Wilhelmovi ale dělá vytváření koláží. "Baví mě, že ze dvou nebo více fotek vytvořím další, úplně novou a odlišnou od originálu," vysvětluje. 

Fotografování je pro něj však pouze koníčkem. Hodně lidí se ho, zda by se tím nechtěl i živit, ale on o tom zatím neuvažuje. "Kdyby se z focení stala moje práce, co by pak bylo mým hobby?" přemýšlí. 

Autor: maš