Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Čtyři v tom: Krev v moči, ztráta mléka a porod nejmladší účastnice

Video se připravuje ...
Jak si Martin, který zůstal se svým synem na mateřské dovolené místo své ženy Kamily, dokáže se starostí o miminko poradit?
VIDEO: ČT / střih Adam Balažovič
23. března 2014 | 12:00

VIDEO: Tátové v akci! Jak zvládne Martin péči o starší děti a o domácnost, proč má maličký Eliáš krev v moči a jak si s výchovou Filípka poradí Martin na mateřské dovolené? To se dozvíte v pátém dílu druhé řady oblíbeného dokumentárního seriálu ze života čtyř těhotných mladých žen ze sociálně kontrastních rodin.

Čtyři těhotenství, čtyři porody a devět měsíců, které změnily život čtyř mladých žen. Druhá řada cyklu opět přináší čtyři příběhy žen, které jsou v očekávání potomka a v osobité životní situaci se s tímto faktem vyrovnávají. Znovu můžete sledovat události kolem narození dítěte v sociálně kontrastních rodinách. Filmový štáb bez příkras zachycuje okamžiky radosti i strachu "čtyř v tom" a klíčové události kolem narození jejich dětí.

A na co se můžete těšit tentokrát?

Veronika po porodu Tobiáše spoléhá na Martina, že se postará o větší děti v rodině i o domácnost. Přesto se snaží společně trávit tolik času, kolik je jen možné. "Učíme se každý ten den si užívat. A je pravda, že když Amálka netrpí a když je v pořádku, tak jsou ty dny krásné," prozrazuje Veronika.

Na rodinné oslavě také tentokrát poznáme blíž Veroničinu maminku a její pohled na život s nevyléčitelně nemocnou Amálkou.

Čtyři v tom II
Autor: archiv ČT

Kamila se vrací z Japonska zpátky k Filípkovi a Martinovi a opět začíná naplno pracovat. Přestože ale chtěla syna kojit do šesti měsíců zjišťuje, že to zřejmě nebude možné. "Byla jsem ve velkém stresu a začala jsem si všímat, že je toho mléka nějak mnohem méně. A bohužel i ta barva a všechno bylo nějak divné, takže jsem usoudila, že by asi nebylo dobré v kojení pokračovat," svěřuje se se svými problémy manažerka.

Čtyři v tom II
Autor: archiv ČT

Vyděšená lesbička Kristýna, která je na výchovu Eliáše sama, s ním musí kvůlu zdravotním problémům do nemocnice. "Eliáš je nemocný. Má něco se střevama. Začalo se to projevovat tak, že měl podivnou barvu stolice a v moči krev. Takže jsme nelenili a šli jsme za pani doktorku. Obavu a strach o něj jsem měla už od narození" říká.

Čtyři v tom II
Autor: archiv ČT

Bára konečně začíná rodit a s Mílovou podporou přivede v ústecké porodnici na svět syna Jakuba. Mladý pár si se štábem vytvořil kamarádský vztah a byli rádi i za to, že s týmem režisérky Markéty Ekrt Válkové mohli prožít i porod. "Bez nich by to bylo divné," říká Bára. "Bez nich bychom tam byli na všechno sami. Měli jsme v nich takovou malou oporu," přitakává Míla. "Ale když Markéta řekla, aby mě Bára při kontrakci takhle chytla za krk, aby to bylo akčnější, tak to úplně opora nebyla," směje se.

Čtyři v tom II
Autor: archiv ČT

Co se stalo Eliášovi, který má v moči krev? Jak bude probíhat porod nejmladší maminky, teprve osmnáctileté Báry? A co si o životě s nevyléčitelně nemocnou Amálkou myslí Veroničina maminka? To se dozvíte už v neděli večer 23. března ve 20:00 hodin na ČT2.