Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čtyři v tom: Návštěva fary, křest i velké finanční problémy

Video se připravuje ...
Čtyři v tom II
VIDEO: ČT / střih Adam Balažovič
30. března 2014 | 17:46

VIDEO: Čerství rodiče a jejich blízcí se pomalu chystají na oslavy Vánoc. A každý z nich touží po něčem jiném. Podaří se lesbiččce Kristýně nechat pokřtít syna? Jak vyřeší Veronika s Martinem mínusový stav konta? A přijmou spolužáci Báru s malým Kubíčkem v náručí?

To se dozvíte v posledním šestém dílu druhé řady oblíbeného dokumentárního seriálu ze života čtyř těhotných mladých žen ze sociálně kontrastních rodin.

Čtyři těhotenství, čtyři porody a devět měsíců, které změnily život čtyř mladých žen. Druhá řada cyklu opět přináší čtyři příběhy žen, které jsou v očekávání potomka a v osobité životní situaci se s tímto faktem vyrovnávají. Znovu můžete sledovat události kolem narození dítěte v sociálně kontrastních rodinách. Filmový štáb bez příkras zachycuje okamžiky radosti i strachu "čtyř v tom" a klíčové události kolem narození jejich dětí.

Čtyři v tom II: Když se všichni sejdou, je živo.
Autor: ČT

Kristýna by ráda dala Eliáše pokřtít a vypravuje se proto na faru za svým bývalým učitelem náboženství pro radu. "Křest beru jako základní kámen," vysvětluje mu důvody svého rozhodnutí. Má však obavy, zda nebude její orientace překážkou. Zřejmě jsou ale zbytečné. "Pokřtěn může být každý. Žádné zábrany nejsou. Já si myslím, že láska nemůže být nějak předepsaná. Kdo můžeme soudit to, co člověk poctivě prožívá," dozvídá se od učitele.

Kristýna by ráda dala Eliáše pokřtít a vypravuje se proto na faru za svým bývalým učitelem náboženství pro radu.
Autor: ČT

Veronika a Martin si lámou hlavu se svou finanční situací, která není nijak růžová. Nedostatek peněz jim začíná komplikovat život. "Začínáme jít tak nějak do mínusu. To, co bylo naspořeno, už je samozřejmě dávno pryč. A Amálka v poslední době hrozně zeslábla. Ale na Vánoce se hrozně těším. Ale zároveň si uvědomuji, že jsou to Amálčiny poslední Vánoce," komentuje situaci realistka Veronika. S Martinem navíc čekají na soud, který má konečně rozhodnout o svěření Romana do jejich péče.

Veronika a Martin si lámou hlavu se svou finanční situací, která není nijak růžová. Čekají na soud, který má konečně rozhodnout o svěření Romana do jejich péče.
Autor: ČT

Maturantka Bára jde poprvé ukázat malého Kubíčka na gymnázium a snaží se mezi svoje vrstevníky zapadnout i jako novopečená matka. Ve své mamince, která v ní stále vidí svojí malou holčičku, má naštěstí velkou oporu. "Já si myslím, že bude dobrá máma. A když bude potřebovat, tak já jí budu ráda nápomocná. Ale musí říct, že potřebuje," říká Bářina maminka.

Bára jde poprvé ukázat malého Kubíčka na gymnázium a snaží se mezi svoje vrstevníky zapadnout i jako novopečená matka.
Autor: ČT

A Kamila s Martinem bilancují uplynulý rok, ve kterém se toho tolik změnilo… Martin, který zůstal se synem místo Kamily na mateřské dovolené, by neměnil. I kdyby mohl vrátit čas, rozhodl by se stejně. "Na rodičovskou bych šel znova, Alespoň po těch třech měsících, co jsem doma. Překvapivě se mi péči o syna podařilo skloubit i s prací," svěřuje se Martin. Permanentně zaneprázdněná Kamila si ale konečně bere dovolenou a všichni tři společně vyrážejí na hory. Ani tam však nemají klid od stále zvonícího telefonu.

Kamila s Martinem bilancují uplynulý rok, ve kterém se toho tolik změnilo…
Autor: ČT

Podaří se lesbiččce Kristýně nechat pokřtít syna Eliáše? Jak vyřeší Veronika s Martinem mínusový stav konta? A jak se vyrovnají s tím, že jim Amálka chřadne před očima? Přijmou spolužáci z gymnázia Báru s malým Kubíčkem v náručí? To se dozvíte už v neděli večer 30. března ve 20:00 hodin na ČT2.