Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hříčka přírody? Tři sourozenci se narodili ve stejný den!

Všechny tři děti mají stejný den narození, jen jiný rok!
14. října 2010 | 05:30

Britská rodina se možná zapíše do Guinessovy knihy rekordů. Manželům Jennifer a Driss Allali se narodily tři děti, jejichž datum narození se liší pouze roky. Všechny se totiž narodily 7. října! Pravděpodobnost, že se něco takového stane, je jen 48 millionů ku jedné.

"Neplánovali jsme to. Je to opravdu překvapení, stále nemůžeme uvěřit tomu, že se to stalo. Jen pár dní předtím, než se Sami narodil, jsme si s manželem říkali: Pane bože, mohlo by to být zase sedmého. Nesoustředili jsme se na data, ale když si to uvědomíme, je to úžasné," září štěstím Jennifer, která pracuje jako zdravotní sestra.

Zase nebyla oslava

Driss a Jennifer se seznánili v roce 2000. O dva roky později se vzali. Pár let nato přišla 7. října na svět Najla. To ještě manželé nevěděli, že se jim toto datum stane osudným.

Jen hodina byla vždy jiná. Najla se narodila ve dvě hodiny ráno, Adam v půl deváté večer a Sami ve tři čvrtě na deset dopoledne. Přitom všechny porody byly po termínu - Najly dva týdny, Adama týden a Samiho deset dní.

"Zrovna jsem nafukovala balónky na narozeninovou párty Adama a Najly, když mi začaly kontrakce. Driss byl pryč, tak jsem na něj počkala a jeli jsme do nemocnice. Porodní asistentky nám to nechtěly věřit. Tři děti se stejným datem narození, to musí být nějaký rekord," vypráví, jak probíhal porod Samiho, Jennifer.

"Tento rok jsme tedy narozeninovou oslavu nedělali. Chudák Najla. Už dvoje narozeniny z pěti byla místo oslav s maminkou v nemocnici," lituje své nejstarší dítě Jennifer.

Existuje tak velký dort?

"Budou teď spolu slavit, mají mezi sebou zvláštní pouto. Ale má to i chybu. Asi budeme muset nakupovat dárky dopředu, abychom si to mohli dovolit. Budu shánět supermarket nebo firmu, která vyrábí dostatečně velký dort pro ně i jejich kamarády," přemýšlí už dopředu Jenn.

A co na to tatínek? "Můj manžel je velmi hrdý. Je to skvělá náhoda, která nelze naplánovat!" tvrdí Jennifer. Driss, který se živí jako překladatel a průvodce turistů, se ale bude mít určitě co ohánět, aby početnou rodinu uživil.

Autor: INT, mivr, lenak