Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Benefiční galavečer Srdce pro děti: Celebrity vybírají peníze pro nemocné

17. prosince 2011 | 20:10

ONLINE - Největší vánoční koncert letošního roku, který zároveň pomohl dobré věci, právě probíhá v Goja Music Hall na pražském Výstavišti. Nadace Život dětem ve spolupráci s Bleskem a TV Prima zde pořádá velkou charitativní akci, nazvanou Srdce pro děti. Na ní se za pomoci největších českých celebrit v čele s Karlem Gottem (72) vybírají peníze pro těžce nemocné a postižené děti. Jen díky vám se podařilo vybrat už pět a půl milionu korun! Děkujeme.

Pořadem provází herečka a moderátorka Tereza Kostková, která diváky postupně seznámí s osudy osmi nemocných dětí jejichž patrony jsou známé osobnosti. Program zahájil duet Karla Gotta a Michala Davida, kteří zazpívali píseň právě z dílny druhého zmiňovaného.

Finance mohou diváci věnovat nejen prostřednictvím dárcovských DMS zpráv, ale poprvé u nás i za pomoci call centra. To vzniklo v dekoracích populárního seriálu Cesty domů. Zasednou do něj tři desítky osobností, které po celý večer přijímají telefonické hovory a zapisují si darované částky. Diváci tak mají možnost popovídat si například s Michalem Davidem, Jitkou Zelenkovou, Martou Jandovou, Simonou Postlerovou, Aloisem Švehlíkem nebo s Ladislavem Potměšilem.

Pomoci můžete i vy! Pošlete jakoukoliv částku na účet 83297339/0800, pod var. symb. 1234, či můžete přispět dárcovskou SMS ve tvaru: DMS SRDCEPRODETI na 87777 (cena dárcovské SMS činí 30 Kč).

Jako první byl divákům představen příběh Márinky, která trpí svalovou atrofií. Jejím patronem je jedna z hlavních hvězd večera, Karel Gott. „Naše pomoc není jen finanční, ale zároveň psychická,“ řekl Blesku zpěvák. „Setkání s holčičkou, které jsem patronem, bylo velmi smutné a dojemné. Sám mám malé děti a představa, že by se jim stalo něco podobného, je šílená,“ dodal Gott. Příběh Márinky a reportáž z návštěvy Karla Gotta u nemocné holčičky najdete zde:

Patronkou další nemocné holčičky Nikolky, která trpí nemocí motýlích křídel, je Jitka Zelenková. Ta Nikolčin den zpestřila návštěvou zoologické zahrady:

"Těm divákům, kterým se letos z jakéhokoli důvodu nepodaří dovolat, garantujeme, že Blesk se bude celoročně projektu věnovat i v roce 2012," řekla v call centru moderátorovi Vlastovi Korcovi Libuše Šmuclerová, generální ředitelka společnosti Ringier Axel Springer CZ, která Blesk vydává.

Podpořit vážně nemocné děti a přinést jim trochu radosti přišla i zpěvačka Ewa Farna, která zazpívala píseň Déšť.

Petříka, kterému byla kvůli rakovině kostí amputována nožička, přišel podpořit jeho patron herec Miroslav Etzler. Oba si velice rozuměli a zapálili svíčku na Péťově dortu.

Desetiletý Tomášek Doubrava prodělal dětskou obrnu, toto onemocnění bohužel stále není léčitelné. Jeho patronem je Martin Chodúr. Ten Tomáškovi při setkání dokonce přinesl dáreček - červené autíčko.

Vánoční atmosféru přišlo podpořit i hudební seskupení 4tet Jiřího Korna, zazpívali koledu Chtíc, aby spal. Právě šéf toho uskupení je patronem malého Mattea, který trpí velmi těžkou formou autismu. "O autismu se mi velmi těžko hovoří, mám s ním totiž osobní zkušenost, proto jsem rád, že můžu malého Mattea a jeho rodiče podpořit. Děkuji moc všem, kdo pomáháte druhým," řekl zpěvák, jehož jediný syn trpí právě touto chorobou.

Další zpěvačkou, která v Goja Music Hall vystoupila, je Marta Jandová s romantickou písní Nedýchám. Tu po krátkém vstupu z call centra, kde neustále drnčí telefony, vystřídala Ilona Csáková, která zazpívala píseň Kouzelná noc.

Tříletá Terezka musí být vyživována i nitrožilně, protože jí nepracují střeva. Její patronkou je Kamila Špráchalová, která se do projektu, protože má postiženou neteř a ví, jak se tedy Terezčini nejbližší cítí.

Liduška je studentkou střední zdravotnické školy. V pěti letech s ní a její sestřičkou vybuchl automobil, Lída byla vážně popálená, až dostuduje chce se dostat právě na popáleninové centrum. Jejím patronem je herec Petr Konáš. "Vedle nás žijí lidé, kteří si prošli peklem a přitom si nestěžují. Na to jsem přišel, když jsem se setkal s Lídou," řekl.

Sárinka a její bráška Jakoubek také potřebují pomoc, protože trpí vrozenou mukopolysacharidózou. Děti s jejich nemocí se dožívají v průměru deseti let. Jindříšek, který trpěl stejnou nemocí se bohužel galavečera bohužel nedožil. Patronem dětí s touto nemocí je Alois Švehlík.

Díky vám jsme vybrali 9.5 milionu korun. Děkujeme!


Autor: ljš, hoh
Video se připravuje ...