Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Blesk plní přání: Nevidomý Roman se potkal s Lucií Bílou

5. prosince 2010 | 07:01

Směje se, sportuje, poslouchá muziku, čte knížky… a společnost mu dělá bílá slepecká hůl. Roman Krček (16) šel v prosinci 2002 na operaci nádoru mozku. Během složitého mnohahodinového zákroku byly ale poškozeny nervy a on přišel o zrak.

Díky projektu Srdce pro děti mohl jet v létě na prázdniny k moři. A jaké chtěl splnit přání, které se nedá koupit za peníze? Toužil po setkání s Lucií Bílou (44). Romana s maminkou jsme vyzvedli v Praze a zamířili do Hradce Králové, kde měla Lucie koncert. „Nejsem nervózní, těším se,“ řekl Roman.

Když jsem ještě viděl

K osobnímu setkání Romana s Lucií Bílou došlo až po koncertě. „Ahoj, já jsem Lucka,“ potřásla mu rukou a hned jeho dlaně položila na svůj účes a tváře. „To abys viděl, jak vypadám…“ Roman citlivými prsty pozorně přejel zpěvačce po tvářích i kudrnatých vlasech a usmál se: „Vypadáte stále tak, jak si vás pamatuju, když jsem ještě viděl….“

Má Lucii v mobilu

„A já ti chtěla říct, že jsem vysoká blondýna,“ vtipkovala Lucka a podávala Romanovi cédéčko, které hned podepsala. K setkání s Romanem přizvala Lucie Bílá i svého přítele Petra Makovičku (33). Roman pochválil Lucčino vystoupení: „Moc se mi to líbilo,“ a podával jí kytku a dárek. Lucie nakonec na vánoční CD dopsala kromě věnování i telefonní číslo s tím, že Romana ještě někdy ráda uvidí.

Nečekaně splněné přání

Dalším Romanovým přáním bylo setkat se osobně s Karlem Gottem, kterého
velmi obdivuje. I to se mu nečekaně splnilo, Karel Gott byl totiž před Vánoci
na návštěvě dětí na klinice dětského a dorostového lékařství VFN v Praze.

Dalším Romanovým přáním bylo setkat se osobně s Karlem Gottem,
Autor: Blesk

DMS SRDCEPRODETI

Když tuto dárcovskou SMS za 30 korun vyťukáte na mobilním telefonu a pošlete na číslo 87777, podpoříte ty, kteří zatím v životě moc štěstí neměli. Blesk magazín navíc několika dětem splnil tajná přání, která se koupit nedají.

Autor: Blesk magazín, apk
Video se připravuje ...