Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nabídka na nevázaný sex: Zn. Nechte se rozvést

Nevěra vztah zabíjí. Toho si jsou moc dobře i majitelé zvrácené seznamky.
20. června 2010 | 16:29

Tisíce seznamovacích agentur si zakládá renomé na šťastně oddaných párech. Anglická seznamka jménem ForgetDinner.co.uk naopak nabízí sex na jednu noc, který zničí manželství. Majitelé jsou nadšeni. Už oslavují desátý rozvod.

„Myslíme si, že manželství je zbytečné, pokud se dva lidé už nemilují,“ míní mluvčí firmy Howard James. Pomáháme lidem uvědomit si, jak je marné setrvávat ve vztahu, manželském svazku, který za nic nestojí."

Štěstí z neštěstí?

Anglická seznamka jménem ForgetDinner.co.uk si zkrátka propaguje bezstarostný sex a manželství považuje za přežitek. Ostatně to stojí i v jejím hesle: Wedding Free zone (Místo bez závazku, nebo také Zóna, kde se svatby nemusíte bát).

„Doby, kdy spolu dva žili až do smrti, jsou nenávratně pryč. Svět je jiný, rychlejší. Lidé se soustředí na kariéru, peníze a závazky jim překáží,“ provokativně hlásá tvář zvráceného podniku James. Těžko říci, zda svá slova myslí vážně nebo testuje, co společnost unese.

Každopádně úchylná seznamka ForgetDinner.co.uk vydělává na své psychopatické filosofii prachy. A ještě šílenější je, že se najdou jedinci, kteří na její negaci slyší. Agentura za necelé dva roky existence zničila vztah mnoha párům a podařilo se jí rozvést deset manželství. „Jsme moc rádi, že můžeme tolika lidem pomoci hodit za hlavu nešťastný vztah a objevit nový, naplňující život."

Vyšší princip mravní

Na tuto seznamku mohou slyšet jen retardovaní. Společnost na tom není ještě tak špatně, aby tyto teze hromadně přijala. I když přiznejme si, že je spousta lidí, kteří dojdou k závěru, že manželství je nuda, jež ničí a svazuje. A nemá smysl v této instituci zůstávat. Ostatně stačí připomenout nedávné prohlášení moderátora Mareše...

Máme demokracii, právo na názor. A ještě stále existuje láska, smysl pro rodinu. Zodpovědnost. Ale i tak je otázkou, zda mají takové podniky právo na existenci, i když je každý za své činy zodpovědný. Bez ohledu na ďábelské našeptávače.

Autor: Adéla Pěničková, Františka Čížková