Ingredience:
- 800 ml vývaru nebo vody
- čerstvá rajčata nebo 1 plechovka rajčat
- 1 cuketa
- 1 plechovka cizrny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- koření: chilli, oregano, římský kmín, bobkový list
- sůl

Autor: istock.com
Postup:
- Rozehřejte v rendlíku olivový olej, přidejte nakrájenou cibuli a česnek.
- Restujte 7 minut a přidejte na kostičky pokrájenou cuketu.
- Zasypte kořením a ještě chvilku restujte.
- Cizrnu z plechovky jemně rozmačkejte a přidejte do rendlíku.
- Přilijte pasírovaná rajčata a nakonec zalijte vodou nebo vývarem.
- Povařte 20 minut.
- Podávejte s krutony ze staršího chleba a zakápněte olivovým olejem.

Autor: istock.com

Autor: istock.com