Čtvrtek 21. listopadu 2024
Svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Oblačno, sněžení 2°C

Letní rajská polévka s cuketou a cizrnou. Lehký oběd, který budete mít za pár minut na stole!

29. července 2022 | 10:00

Sezona rajčat je v plném proudu. Pokud přemýšlíte, co z nich uvařit, máme pro vás tip na super lehkou letní polévku, kterou si zamilujete!

Ingredience:

  • 800 ml vývaru nebo vody
  • čerstvá rajčata nebo 1 plechovka rajčat
  • 1 cuketa
  • 1 plechovka cizrny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • koření: chilli, oregano, římský kmín, bobkový list
  • sůl

Autor: istock.com

Postup:

  1. Rozehřejte v rendlíku olivový olej, přidejte nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Restujte 7 minut a přidejte na kostičky pokrájenou cuketu.
  3. Zasypte kořením a ještě chvilku restujte.
  4. Cizrnu z plechovky jemně rozmačkejte a přidejte do rendlíku.
  5. Přilijte pasírovaná rajčata a nakonec zalijte vodou nebo vývarem.
  6. Povařte 20 minut.
  7. Podávejte s krutony ze staršího chleba a zakápněte olivovým olejem.

Autor: istock.com
Autor: istock.com

 

Autor: Martina Miláčková