Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Recepty ze starého pečiva: Rohlíková pizza i chlebová polévka

28. října 2017 | 06:00

I tomu největšímu šetřílkovi se někdy stane, že neodhadne kolik koupit rohlíků a chleba. Tvrdé pečivo je škoda vyhazovat, lze z něj udělat klasickou strouhánku, ale i chutné jídlo pro celou rodinu. Nechte se inspirovat našimi recepty.

Chlebová polévka je výborný tip, jak nevyhodit starý chléb a naopak z něj s pomocí bylinek a vývaru vytvořit levnou a překvapivě chutnou polévku.

Žemlovka je klasika. A nemusí být jen  s jablky a tvarohem. Vyzkoušejte ji také s brusinkami, nebo se sněhovou peřinkou z vyšlehaných bílků.

Základem každé nádivky je hodně pečiva. Můžete si ji upéct luxusní, třeba s lanýži, parmskou šunkou nebo olivami, ale i obyčejnou s bylinkami, uzeným masem nebo šunkovým salámem.

Pak tu máme také nesmrtelné topinky. Staré dobré s vajíčkem, masovou směsí, tatarákem nebo prostě a jednoduše s česnekem. Jsou rychlé a rádi je mají skoro všichni. Připravit je můžete nasucho v toastovači, anebo na tuku v pánvi.

Ital by nad touhle bleskovou večeří sice zaplakal, ale pokud vám zbyly staré rohlíky a vy z nich nechcete dělat strouhanku, je rohlíková pizza ideální, levný recept!

Autor: han, bar