Chlebová polévka je výborný tip, jak nevyhodit starý chléb a naopak z něj s pomocí bylinek a vývaru vytvořit levnou a překvapivě chutnou polévku.
Žemlovka je klasika. A nemusí být jen s jablky a tvarohem. Vyzkoušejte ji také s brusinkami, nebo se sněhovou peřinkou z vyšlehaných bílků.
Základem každé nádivky je hodně pečiva. Můžete si ji upéct luxusní, třeba s lanýži, parmskou šunkou nebo olivami, ale i obyčejnou s bylinkami, uzeným masem nebo šunkovým salámem.
Pak tu máme také nesmrtelné topinky. Staré dobré s vajíčkem, masovou směsí, tatarákem nebo prostě a jednoduše s česnekem. Jsou rychlé a rádi je mají skoro všichni. Připravit je můžete nasucho v toastovači, anebo na tuku v pánvi.
Ital by nad touhle bleskovou večeří sice zaplakal, ale pokud vám zbyly staré rohlíky a vy z nich nechcete dělat strouhanku, je rohlíková pizza ideální, levný recept!