Levné večeře od pondělí do pátku | Pro ženy | Blesk.cz

Levné večeře od pondělí do pátku

  • Rodinná večeře nemusí stát celý majlant.
    7. září 2014 | 06:00

    Také doma nikdy nedostanete odpověd na otázku, "Co byste si dali k jídlu"? Vyzkoušejte naše tipy na levné a zároveň rychlé večeře. Vybírejte z těstovin, rizota či zapékaných brambor.

  • PONDĚLÍ - Těstoviny s brokolicí a šunkou

    Těstoviny s brokolicí, šunkou a parmezánem
    Doba přípravy: 30 minut

    Doba pečení: 20 minut

    Budete potřebovat
    (pro 4 osoby):

    3 hrnky těstovin
    1 brokolici
    5 plátků šunky
    1 hrnek smetany
    1 vejce
    1 hrnek nastrouhaného sýra
    máslo
    sůl, pepř

    Postup:
    Těstoviny uvařte podle návodu. Brokolici rozdělte na růžičky uvařte doměkka a ihned propláchněte studenou vodou. Pak ji nasekejte na menší kousky. Šunku nakrájejte na kousky a smíchejte s těstovinami a brokolicí. Smetanu smíchejte s vejcem, osolte a opepřete. Zapékací nádobu vymažte máslem a dejte do ní připravenou směs. Zalejte smetanou, posypejte sýrem a pečte, dokud povrch nezezlátne.

  • ÚTERÝ - Houbové rizoto

    Houbové rizoto
    Doba přípravy: 20 minut
    Doba vaření: 30 minut

    Budete potřebovat
    (pro 4 osoby):

    300 g rýže na rizoto
    150 g másla
    50 ml olivového oleje
    1 cibuli
    200 ml bílého vína
    4 lžíce parmazánu
    600 ml zeleninového vývaru
    60 g sušených hub
    2 lžíce nasekané petrželky

    Postup:
    Houby namočte předem do studené vody. Cibuli nakrájejte a nasekejte najemno. V hrnci nechte rozpustit 100 g másla s olejem a opečte cibuli. Přidejte rýži, promíchejte a podlejte trochou vývaru. Přidejte houby, víno a za stálého míchání vařte do doby, než se tekutina odpaří. Podlejte zbytkem vývaru a vařte pod pokličkou na mírném ohni 15 minut. Hotové rizoto zjemněte máslem. Vmíchejte nasekanou petrželku a posypejte parmazánem.

  • STŘEDA - Farmářské brambory

    Zapečené brambory
    Doba přípravy: 30 minut

    Doba pečení: 30 minut

    Budete potřebovat
    (pro 4 až 6 osob):

    1 kg brambor uvařených ve slupce
    500 g mletého vepřového masa
    1 cibuli
    sůl, pepř, mletou papriku
    mletý kmín
    300 ml smetany
    3 vejce
    3 rajčata
    olej
    50 g uzného sýra

    Postup:
    Cibulu oloupejte a nasekejte najemno. Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kousky. Oloupané brambory nakrájejte na kolečka a sýr nastrouhejte. Ve vysoké pánvi na oleji opečte cibuli. Přidejte maso a důkladně ho opečte. Osolte, opepřete a podle chuti přidejte kmín a papriku. Vmíchejte rajčata, brambory a vše opatrně promíchejte. Směs přemístěte do zapékací mísy. Zalejte smetanou, posypejte sýrem a pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 190 °C.

  • ČTVRTEK - Špagety s ančovičkami

    Těstoviny ala Puttanesca
    Doba přípravy: 20 minut

    Doba vaření: 15 minut

    Budete potřebovat
    (pro 4 osoby):

    1 konzervu ančoviček
    1 balíček špaget
    1/3 hrnku olivového oleje
    5 stroužků česneku
    5 lžic oregana
    sůl, pepř
    1/2 hrnku strouhaného parmezánu
    1/2 hrnku oliv

    Postup:
    Na oleji orestujte na plátky nakrájený česnek. Přidejte ančovičky, nechte je rozpustit, posypejte sušeným oreganem a vmíchejte olivy. Směs promíchejte rovnou s uvařenými špagetami. Podle chuti opepřete a před podáváním posypejte parmezánem. Můžete ozdobit lístkem bazalky.


  • PÁTEK - Cuketovo-mrkvové placičky

    Mrkvovo cuketové placičky
    Doba přípravy: 30 minut
    Doba pečení: 10 minut

    Budete potřebovat
    (pro 4 osoby):

    350 g cukety
    100 g mrkve
    150 g strouhaného sýra
    2 housky
    1 cibuli
    2 vejce
    3 stroužky česneku
    sůl, pepř, majoránku
    3 lžíce strouhanky
    trochu mléka
    olej na smažení

    Postup:
    Cuketu nastrouhejte na hrubém struhadle a jemně z ní vyždímejte tekutinu. Mrkev také nastrouhejte. Housky nakrájejte na kostičky a dejte do misky s mlékem. Cibuli nasekejte najemno a česnek prolisujte. Ve velké míse smíchejte cuketu, mrkev, vyždímanou housku, sýr, cibuli, česnek, vejce, strouhanku. Směs pořádně propracujte a dochuťte solí, pepřem a majoránkou. Vytvarujte placky a opečte je na oleji. Servírujte s bramborem a zakysanou smetanou.

     

Autor: Erika Pilátová
Diskuse ke článku
.
1080p 720p 360p
DesktopMobile