Lehké večeře? S námi je stihnete za 20 minut! | Pro ženy | Blesk.cz

Lehké večeře? S námi je stihnete za 20 minut!

  • Dietní večeře nemusí být složité na přípravu. Tyto máte za chvíli hotové!
    8. ledna 2014 | 14:45

    Nestíháte a nemáte energii, náladu a ani prostředky na zdlouhavé vyvařování teplých rodinných večeří? Pokud je odpověď alespoň na jednu z těchto otázek ano, mám pro vás 4 dobré zprávy - recepty na rychlé večeře, se kterými navíc ušetříte i nějaké ty prokleté kalorie.

  • Frittata se špenátem a kozím sýrem

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    • ...
      6 vajec
    • 150g čerstvého baby špenátu
    • 100g kozího sýra
    • 1 cibule
    • 2 stroužky česneku
    • 1 citrón
    • brokolice
    • 200g cherry rajčat
    • 100g ředkviček
    • 3 lžíce olivového oleje
    • sůl a pepř

    Postup:

    V hluboké pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a dozlatova na něm orestujte nadrobno nakrájenou cibulku. Přidejte utřený česnek a špenátové listy a nechte chvíli zvolna dusit.

    Ve velké miste rozšlehejte vejce, přidejte šťávu z citrónu, ochuťte solí a pepřem a přilijte do pánve. Lehce zvyšte teplotu a nechte smažit dokud nezačnou okraje omelety tuhnout.

    Nyní přidejte do pánve na kousky nakrájený sýr a smažte do té doby, dokud nebude sýr rozpuštěný a omeleta zlatavá. Podávejte s na kousky nakrájenými ředkvičkami a rajčaty, pokapanými olivovým olejem a lžící citrónové šťávy.

  • Omeleta v thajském stylu

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    • ...
      4 lžičky kukuřičné mouky (smíchané se 3 lžícemi vody)
    • 8 vajec
    • 2 kuřecí prsa
    • 1/2 lžičky sušeného chilli
    • slunečnicový olej
    • 125g tenkých rýžových nudlí
    • 10g zázvorové pasty
    • 2 mrkve
    • 115g hub
    • 1/2 hlávky nastrouhaného bílého zelí
    • 1 zelenou papriku
    • sojovou omáčku
    • 2 lžíce vinného octa

    Postup:

    Přelijte nudle horkou vodou, přiklopte a nechte asi 5 minut stát. Rozšlehejte vejce a přidejte k nim chilli a kukuřičnou mouku smíchanou s vodou. Na pánvi rozehřejte lžíci oleje a vlijte asi 1/4 vajec. rozlijte po celé ploše a usmažte jako omeletu, dokud není zlatavá. Takto připravte celkem 4 omelety.

    Nyní si v pánvi rozehřejte opět lžíci oleje, osmažte na kousky nakrájená kuřecí prsa, přidejte na nudličky nakrájenou mrkev, papriku, houby a zelí a smažte asi 5 minut. Přilijte sojovou omáčku podle chuti, přidejte nudle a vařte opět zhruba 5 minut.

    Směs z pánve dejte doprostřed vaječné omelety, přehněte okraje aby vznikl obdelník a přetočte tak, aby byla sklady dole. Servírujte ideálně na předehřátém talíři.

  • Kuřecí kebab s rajčatovo-bazalkovým dipem

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    • ...
      500g kuřecích prsou
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 lžíce balzamikového octa
    • hrst lístků čerstvé bazalky
    • 6 rajčat
    • 1 stroužek česneku
    • 1 červená paprika

    Postup:

    Předehřejte trobu na 200°C. Do mísy dejte 1/4 nasekaných bazalkových lístků, lžíci olivového oleje, lžíci balzamikového octa, dobře promíchejte a nechte v této směsi asi 10 minut marinovat kuřecí prsa.

    Mezi tím si na plech vyložený pečícím papírem naklaďte přepůlená rajčata a potřete je zbývajícím olejem s octem, rozdrceným česnekem a nasekanou bazalkou a dejte na 20 minut péct.

    Upečená rajčata rozbijte lžící v misce, kuřecí prsa vytáhněte z marinády a dejte na 15 minut pod gril, nebo naprudko osmažte na pánvi. Servírujte je s rajčatovým dipem, ozdobené pár bazalkovými lístky.

  • Středomořská polévka Minestrone

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    ...

    • 1 lžíci olivového oleje
    • 1 cubuli
    • 1 mrkev
    • 400g konzervu krájených rajčat (i se šťávou)
    • 400g konzervu bílých fazolí (bez nálevu)
    • 75g malých těstovin
    • 125g nakládaného zelí
    • 600ml
    • lžičku sušeného tymiánu

    Postup:

    V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli a mrkev. Přidejte rajčata, tymián, vývar a těstoviny a přiveďte k varu. Za občasného míchání vařte asi 10 minut. Poté přidejte zelí a fazole a vařte ještě asi dalších 5 minut. Ihned podávejte.

Diskuse ke článku
.