Lehké večeře? S námi je stihnete za 20 minut!
Nestíháte a nemáte energii, náladu a ani prostředky na zdlouhavé vyvařování teplých rodinných večeří? Pokud je odpověď alespoň na jednu z těchto otázek ano, mám pro vás 4 dobré zprávy - recepty na rychlé večeře, se kterými navíc ušetříte i nějaké ty prokleté kalorie.
- Budete potřebovat (pro 4 osoby):
Frittata se špenátem a kozím sýrem
- ...Autor: shutterstock.com
- 150g čerstvého baby špenátu
- 100g kozího sýra
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 citrón
- brokolice
- 200g cherry rajčat
- 100g ředkviček
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
Postup:
V hluboké pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a dozlatova na něm orestujte nadrobno nakrájenou cibulku. Přidejte utřený česnek a špenátové listy a nechte chvíli zvolna dusit.
Ve velké miste rozšlehejte vejce, přidejte šťávu z citrónu, ochuťte solí a pepřem a přilijte do pánve. Lehce zvyšte teplotu a nechte smažit dokud nezačnou okraje omelety tuhnout.
Nyní přidejte do pánve na kousky nakrájený sýr a smažte do té doby, dokud nebude sýr rozpuštěný a omeleta zlatavá. Podávejte s na kousky nakrájenými ředkvičkami a rajčaty, pokapanými olivovým olejem a lžící citrónové šťávy.
- Budete potřebovat (pro 4 osoby):
Omeleta v thajském stylu
- ...Autor: shutterstock.com
- 8 vajec
- 2 kuřecí prsa
- 1/2 lžičky sušeného chilli
- slunečnicový olej
- 125g tenkých rýžových nudlí
- 10g zázvorové pasty
- 2 mrkve
- 115g hub
- 1/2 hlávky nastrouhaného bílého zelí
- 1 zelenou papriku
- sojovou omáčku
- 2 lžíce vinného octa
Postup:
Přelijte nudle horkou vodou, přiklopte a nechte asi 5 minut stát. Rozšlehejte vejce a přidejte k nim chilli a kukuřičnou mouku smíchanou s vodou. Na pánvi rozehřejte lžíci oleje a vlijte asi 1/4 vajec. rozlijte po celé ploše a usmažte jako omeletu, dokud není zlatavá. Takto připravte celkem 4 omelety.
Nyní si v pánvi rozehřejte opět lžíci oleje, osmažte na kousky nakrájená kuřecí prsa, přidejte na nudličky nakrájenou mrkev, papriku, houby a zelí a smažte asi 5 minut. Přilijte sojovou omáčku podle chuti, přidejte nudle a vařte opět zhruba 5 minut.
Směs z pánve dejte doprostřed vaječné omelety, přehněte okraje aby vznikl obdelník a přetočte tak, aby byla sklady dole. Servírujte ideálně na předehřátém talíři.
- Budete potřebovat (pro 4 osoby):
Kuřecí kebab s rajčatovo-bazalkovým dipem
- ...Autor: shutterstock.com
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce balzamikového octa
- hrst lístků čerstvé bazalky
- 6 rajčat
- 1 stroužek česneku
- 1 červená paprika
Postup:
Předehřejte trobu na 200°C. Do mísy dejte 1/4 nasekaných bazalkových lístků, lžíci olivového oleje, lžíci balzamikového octa, dobře promíchejte a nechte v této směsi asi 10 minut marinovat kuřecí prsa.
Mezi tím si na plech vyložený pečícím papírem naklaďte přepůlená rajčata a potřete je zbývajícím olejem s octem, rozdrceným česnekem a nasekanou bazalkou a dejte na 20 minut péct.
Upečená rajčata rozbijte lžící v misce, kuřecí prsa vytáhněte z marinády a dejte na 15 minut pod gril, nebo naprudko osmažte na pánvi. Servírujte je s rajčatovým dipem, ozdobené pár bazalkovými lístky.
- Budete potřebovat (pro 4 osoby):
Středomořská polévka Minestrone
...Autor: shutterstock.com- 1 lžíci olivového oleje
- 1 cubuli
- 1 mrkev
- 400g konzervu krájených rajčat (i se šťávou)
- 400g konzervu bílých fazolí (bez nálevu)
- 75g malých těstovin
- 125g nakládaného zelí
- 600ml
- lžičku sušeného tymiánu
Postup:
V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli a mrkev. Přidejte rajčata, tymián, vývar a těstoviny a přiveďte k varu. Za občasného míchání vařte asi 10 minut. Poté přidejte zelí a fazole a vařte ještě asi dalších 5 minut. Ihned podávejte.