Rychlé letní dezerty: Do 15 minut můžete servírovat!
Nebaví vás v létě připravovat péct pracné moučníky a připravovat složité dezerty, ale chuť na sladké vás neopouští? Nezoufejte! Pochutnat si můžete na dobrotách, jejichž příprava vám nezabere víc, jak čtvrt hodinky.
Tvarohovo-smetanový krém s gratinovanými malinami a karamelovou krustou
Tenhle skvělý dezert budete mít hotový za pouhých 15 minut.Autor: Shutterstock.com- 300 g čerstvých nebo mražených malin (můžete použít i jahody, borůvky nebo ostružiny)
- 200 g tvarohu
- 100 ml zakysané smetany
- 50 g moučkového cukru
- 2 kapky vanilkové esence
- 50 g přírodního cukru
Postup:
Maliny nebo jiné drobné ovoce nasypejte do ohnivzdorných misek. V míse smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu, moučkový cukr a 2 kapky vanilkové esence. Vyšlehejte dohladka. Směs nandejte na maliny. Vršek dezertu poprašte přírodním cukrem a misky dejte tak na 2 - 3 minuty pod gril, až cukr zkaramelizuje. Nakonec dezert dozdobte čerstvým ovocem.Blesková zmrzlina podle Jamieho Olivera
ZmrzlinaAutor: Shutterstock.com- 500 g mraženého ovoce (borůvky, jahody, maliny, ostružiny...)
- 150 g čerstvých borůvek
- 3-4 lžíce medu
- 500 g bílého jogurtu
- několik snítek čerstvé máty
Postup:
Do mrazáku si dejte namrazit 4 skleničky (zmrzlinu můžete servírovat i v mističkách nebo koupených zmrzlinových kornoutcích). Do mixéru nasypejte polovinu mraženého ovoce, přidejte med, jogurt a obrané lístky máty a rozmixujte, pak přisypejte zbytek mraženého ovoce a mixujte do hladka. Do namražených sklenic na dno nasypejte čerstvé borůvky, přidejte zmrzlinu a dozdobte pár kousky čerstvého ovoce a lístkem máty.Borůvkové smoothie s karamelovým nádechem
Borůvkové smoothie s karamelovým nádechemAutor: archiv Kraf Foods- 2 lžičky rozpustné kávy Jacobs
- 60 ml vroucí vody
- 170 ml napěněného teplého mléka
- 150 g borůvek (mražených)
- karamelový topping
Postup:
Do vysoké sklenice připravte napěněné teplé mléko. Vedle si připravte kávu, následně ji vlijte do sklenice. Nechte cca 10 minut vychladit v mrazáku nebo v lednici. Spolu s borůvkami nápoj vyšlehejte pomocí tyčového mixéru. Naplňte do dvou sklenic. Dozdobte karamelovým topingem. Ihned podávejte.Náš tip:
Ušetřete si práci a zapomeňte na pečení. Tohle borůvkové smoothie skvěle chutná se softíky Milka Cake&Choc a Milka ChocoTwist.Jahody s jogurtovo-smetanovým krémem a bílým balzamikovým krémem s pomerančem a citrónem
Tvarohovo-smetanový krém s jahodami a balzamikovým krémemAutor: archiv Kalamáta Papadimitriou- 200 g jahod
- 150 g bílého jogurtu řeckého typu
- 1 polévková lžíce vanilkového cukru
- 1 polévková lžíce Fíkového balzamikového krému Kalamáta
- 4 polévkové lžíce Bílého balzamikového krému Kalamáta s pomerančem a citronem
- 150ml smetany na šlehání
- špetku citronové kůry
- moučkový cukr na posypání jahod
Postup:
Jahody rozpulte, posypejte práškovým cukrem, pokapejte Balzamikovým krémem Kalamata s pomeranči a citronem a nechte chvilku odležet v lednici. Do smetany na šlehání přidejte citronovou kůru, vanilkový cukr a ušlehejte. Do ušlehané smetany přidejte polévkovou lžíci Fíkového balzamikového krému Kalamata a ještě několik vteřin šlehejte. Zvlášť ušlehejte řecký jogurt a spojee s ušlehanou smetanou. Jogurtovo-smetanový krém dejte na talíř a navrch poklaďte vychlazené jahody, posypejte moučkovým cukrem a dozdobte Fíkovým balzamikovým krémem Kalamáta.Čokoládové placičky s jahodami a šlehačkou
Čokoládové placičky s jahodamiAutor: Shutterstock.com- 200 g čokolády na vaření
- 1 lžíce mléka
- 250 ml smetany ke šlehání
- 4 lžíce moučkového cukru
- 150 g jahod
- 2 lžíce drcených oříšků
- čokoládová poleva
- pár lístků máty nebo bazalky
Postup:
V kastrolku ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu s mlékem a pak z hmoty udělejte malé kulaté placičky na potravinovém papíru nebo alobalu a nechte je ztuhnout v chladničce. Smetanu vyšlehejte s cukrem, jahody pokrájejte. Na dezertní talířky navrstvěte placičky, smetanu a jahody, hotový dezert přizdobte polevou, oříšky a lístky bylinek. Ihned podávejte.