Čtvrtek 21. listopadu 2024
Svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Oblačno, sněžení 2°C

Rychlé letní dezerty: Do 15 minut můžete servírovat!

  • Tenhle skvělý dezert budete mít hotový za pouhých 15 minut.
    27. července 2014 | 06:00

    Nebaví vás v létě připravovat péct pracné moučníky a připravovat složité dezerty, ale chuť na sladké vás neopouští? Nezoufejte! Pochutnat si můžete na dobrotách, jejichž příprava vám nezabere víc, jak čtvrt hodinky.

  • Tvarohovo-smetanový krém s gratinovanými malinami a karamelovou krustou


    Tenhle skvělý dezert budete mít hotový za pouhých 15 minut.
    Autor: Shutterstock.com
    Budete potřebovat:

    • 300 g čerstvých nebo mražených malin (můžete použít i jahody, borůvky nebo ostružiny)
    • 200 g tvarohu
    • 100 ml zakysané smetany
    • 50 g moučkového cukru
    • 2 kapky vanilkové esence
    • 50 g přírodního cukru

    Postup:
    Maliny nebo jiné drobné ovoce nasypejte do ohnivzdorných misek. V míse smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu, moučkový cukr a 2 kapky vanilkové esence. Vyšlehejte dohladka. Směs nandejte na maliny. Vršek dezertu poprašte přírodním cukrem a misky dejte tak na 2 - 3 minuty pod gril, až cukr zkaramelizuje. Nakonec dezert dozdobte čerstvým ovocem.

  • Blesková zmrzlina podle Jamieho Olivera

    Zmrzlina
    Autor: Shutterstock.com
    Budete potřebovat:

    • 500 g mraženého ovoce (borůvky, jahody, maliny, ostružiny...)
    • 150 g čerstvých borůvek
    • 3-4 lžíce medu
    • 500 g bílého jogurtu
    • několik snítek čerstvé máty

    Postup:
    Do mrazáku si dejte namrazit 4 skleničky (zmrzlinu můžete servírovat i v mističkách nebo koupených zmrzlinových kornoutcích). Do mixéru nasypejte polovinu mraženého ovoce, přidejte med, jogurt a obrané lístky máty a rozmixujte, pak přisypejte zbytek mraženého ovoce a mixujte do hladka. Do namražených sklenic na dno nasypejte čerstvé borůvky, přidejte zmrzlinu a dozdobte pár kousky čerstvého ovoce a lístkem máty.

  • Borůvkové smoothie s karamelovým nádechem

    Borůvkové smoothie s karamelovým nádechem
    Autor: archiv Kraf Foods
    Budete potřebovat:

    • 2 lžičky rozpustné kávy Jacobs
    • 60 ml vroucí vody
    • 170 ml napěněného teplého mléka
    • 150 g borůvek (mražených)
    • karamelový topping

    Postup:
    Do vysoké sklenice připravte napěněné teplé mléko. Vedle si připravte kávu, následně ji vlijte do sklenice. Nechte cca 10 minut vychladit v mrazáku nebo v lednici. Spolu s borůvkami nápoj vyšlehejte pomocí tyčového mixéru. Naplňte do dvou sklenic. Dozdobte karamelovým topingem. Ihned podávejte.

    Náš tip:
    Ušetřete si práci a zapomeňte na pečení. Tohle borůvkové smoothie skvěle chutná se softíky Milka Cake&Choc a Milka ChocoTwist.

  • Jahody s jogurtovo-smetanovým krémem a bílým balzamikovým krémem s pomerančem a citrónem

    Tvarohovo-smetanový krém s jahodami a balzamikovým krémem
    Autor: archiv Kalamáta Papadimitriou
    Budete potřebovat:

    • 200 g jahod
    • 150 g bílého jogurtu řeckého typu
    • 1 polévková lžíce vanilkového cukru
    • 1 polévková lžíce Fíkového balzamikového krému Kalamáta
    • 4 polévkové lžíce Bílého balzamikového krému Kalamáta s pomerančem a citronem
    • 150ml smetany na šlehání
    • špetku citronové kůry
    • moučkový cukr na posypání jahod

    Postup:
    Jahody rozpulte, posypejte práškovým cukrem, pokapejte Balzamikovým krémem Kalamata s pomeranči a citronem a nechte chvilku odležet v lednici. Do smetany na šlehání přidejte citronovou kůru, vanilkový cukr a ušlehejte. Do ušlehané smetany přidejte polévkovou lžíci Fíkového balzamikového krému Kalamata a ještě několik vteřin šlehejte. Zvlášť ušlehejte řecký jogurt a spojee s ušlehanou smetanou. Jogurtovo-smetanový krém dejte na talíř a navrch poklaďte vychlazené jahody, posypejte moučkovým cukrem a dozdobte Fíkovým balzamikovým krémem Kalamáta.

  • Čokoládové placičky s jahodami a šlehačkou

    Čokoládové placičky s jahodami
    Autor: Shutterstock.com
    Budete potřebovat:

    • 200 g čokolády na vaření
    • 1 lžíce mléka
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 4 lžíce moučkového cukru
    • 150 g jahod
    • 2 lžíce drcených oříšků
    • čokoládová poleva
    • pár lístků máty nebo bazalky

    Postup:
    V kastrolku ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu s mlékem a pak z hmoty udělejte malé kulaté placičky na potravinovém papíru nebo alobalu a nechte je ztuhnout v chladničce. Smetanu vyšlehejte s cukrem, jahody pokrájejte. Na dezertní talířky navrstvěte placičky, smetanu a jahody, hotový dezert přizdobte polevou, oříšky a lístky bylinek. Ihned podávejte.

Klíčová slova:  recept, rychlý recept, dezert, letní recepty
Diskuse ke článku
.