Těstovinová dieta: Pět receptů, se kterými shodíte pár kilo | Pro ženy | Blesk.cz

Těstovinová dieta: Pět receptů, se kterými shodíte pár kilo

  • Že jsou těstoviny kalorická bomba? Nesmysl! Jen musíte vědět jak na ně (a nesníst jich celý hrnec).
    8. března 2014 | 06:00

    Spousta lidí si myslí, že aby zhubli, musejí z jídelníčku vyřádit sacharidy. Ty jsou ale zdrojem velké energie. Navíc, pokud je úplně vyloučíte, máte často tendenci nahradit je potravinami s vyšším obsahem tuku. Proto si raději hlídejte velikost porce a můžete si tyto lahodné italské těstovinové pokrmy klidně zařadit k obědu i při dietě!

  • Těstoviny s paprikou, bazalkou a česnekem

    Na 2 porce budete potřebovat:
    ...

    • 1 lžíci panenského olivového oleje
    • 1/2 stroužku česneku na plátky
    • 250g nakrájených kapií
    • 5 lístků bazalky
    • 120 g sušených těstovin
    • sůl, pepř

    Postup:

    Ve velké pánvi rozehřejte olej a 30 vteřin na něm restujte česnek, dokud není zlatavý. Přidejte papriky a restujte ještě další 2 minuty. Osolte a opepřete.

    Mezi tím si v hrnci uvařte těstoviny, aby byly al dente. Zceďte je a nechejte si asi 2 lžíce vody z těstovin.

    Přidejte těstoviny do pánve s paprikou a česnekem, zamíchejte, přidejte bazalku a vodu z těstovin. Vypněte plamen, 30 vteřin míchejte a ihned servírujte.

  • Kolínka s hráškem a šunkou

    Na 2 porce budete potřebovat:
    ...

    • 1 lžíci panenského olivového oleje
    • 1 najemno nakrájenou cibuli
    • 100g libové šunky nakrájené na kostičky
    • 150g mraženého nebo čerstvého hrášku
    • 1/2 lžičky sušeného chilli
    • 250ml zeleninového vývaru
    • 150g sušených kolínek
    • 1 vejce
    • 30g čerstvě nastrouhaného parmazánu

    Postup:

    V hrnci rozehřejte olej a restujte na něm cibulku, společně se šunkou dozlatova. Poté přidejte chilli a hrášek a restujte je asi další 2 minuty. Zalijte vývarem, snižte teplotu a nechte pod pokličkou asi 15 minut povařit.

    Poté přidejte do hrnce těstoviny, zamíchejte a na mírném plameni vařte zhruba 8 minut, než jsou těstoviny al dente. Vypněte plamen, rozklepněte do směsi vejce, přidejte parmazán, dobře promíchejte a ihned podávejte.

  • Špagety s mletým masem, rajčaty a cibulí

    Na 2 porce budete potřebovat:
    ...

    • 1 lžíci olivového oleje
    • 1 najemno nasekanou cibuli
    • 1 najemno nasekanou mrkev
    • 200 libového mletého hovězího masa
    • 100ml zeleninového vývaru
    • 150g sušených špaget
    • 20g čerstvě nastrouhaného parmazánu
    • 1 plechovku konzervovaných krájených rajčat
    • sůl, pepř

    Postup:

    V hrnci rozehřejte olej a restujte na něm asi 5 minut cibuli s mrkví, poté snižte plamen, přidejte maso, osolte, opepřete a za stálého míchání smažte, dokud se nezatáhne. Na směs vyklopte plechovku rajčat, zalijte zeleninovým vývarem a duste asi 30 minut.

    Mezi tím si v hrnci uvařte špagety, aby byly al dente. Po uplynutí doby dušení masa přidejte slité těstoviny, promíchejte, aby se spojily s omáčkou a ihned podávejte, posypané strouhaným parmazánem.

  • Linguine s krevetami, špenátem a sušenými rajčaty

    Na 2 porce budete potřebovat:
    ...

    • 100g těstovin linguine
    • 1 lžíc1 panenského olivového oleje
    • 1 nakrájený stroužek česneku
    • 100g čerstvého listového baby špenátu
    • 250g čerstvých vyloupaných krevet
    • 2 lžíce nasekané petrželky
    • 10 sušených rajčat (okapaných)
    • kůru z 1 bio citronu
    • sůl, pepř

    Postup:

    Do hrnce si dejte vařit těstoviny, dokud nejsou al dente. Poté je slijte.

    Mezi tím ve velké pánvi rozehřejte olej a asi 30 vteřin na něm restujte česnek, dokud se nerozvoní. Poté ztlumte plamen, přidejte špenát a restujte ještě 2 minuty. Přidejte krevety, petržel a sušené rajčata a za stálého míchání restujte asi 2 minuty, dokud krevety nezrůžoví. Nevařte moc dlouho, byly by gumové!

    Zcezené těstoviny okamžitě přidejte do pánve, vypněte plotýnku, přidejte citronovou kůru a ještě zhruba 30 vteřin míchejte. Ihned podávejte.

  • Vegetariánské těstoviny se zeleninou a sýrem feta

    Na 2 porce budete potřebovat:
    ...

    • 1 lžíci panenského olivového oleje
    • 1 najemno nasekanou červenou cibuli
    • 2 žluté papriky nakrájené na kostičky
    • 1 cuketu nakrájenou na kostičky
    • 70g přepůlených cherry rajčátek
    • 60g vypeckovaných zelených i černých oliv
    • 110g sušených těstovin
    • 10 lístků bazalky
    • 30g sýru feta na kostičky
    • sůl, pepř

    Postup:

    Ve velké pánvi rozehřejte olej a restujte na něm cibuli do měkka. Přidejte papriku a za občasného míchání restujte asi 3 minuty. Poté přidejte cuketu, cherry rajčátka, osolte, opepřete, snižte plamen a za stálého míchání duste zeleninu asi 8 minut.

    Mezi tím uvařte těstoviny al dente, slijte a přidejte na pánev k zelenině. Zamíchejte, přidejte olivy, vypněte plamen a míchejte ještě asi 1 minutu, aby se olivy prohřála a všechny složky spojily. Na talíři posypte nasekanými lístky bazalky, sýrem a ihned podávejte.

    Vyzkoušejte také recepty na těstovinový salát.

Diskuse ke článku
.