Když vám zbude maso
Zbylo vám z předchozího dne kousek masa a nevíte, co s ním? Udělejte si skvělý sendvič. Dokonce i malá porce masa stačí na skvělou večeři.
Ingredience
Maso (vepřové, hovězí, kuřecí)
Toastový chléb
Hlávkový salát
Rajčata
Cibule
Dijonská hořčice
Med
Máslo
Rozpalte máslo na pánvi a zlehka na něm opečte toastový chléb, aby byl jemně nazlátlý. Pak jej potřete dijonskou hořčicí a poklaďte salátem, kousky masa, které zakápněte medem, Na kolečka nakrájená rajčata a tenké plátky cibule.
Plátky sekané, která vám zbyla od večeře, můžete druhý den připravit podobně, jako řízky. Dostane tím zcela jiný rozměr a vy se nebudete ve vaření opakovat.
Ingredience
Sekaná
Vejce
Dijonská hořčice
Strouhanka
Máslo
Sekanou rozkrájejte na nugety a každou z nich namočte do rozšlehaného vajíčka smíchaného se lžičkou hořčice a obalte ve strouhance. Osmažte na másle do zlatova a podávejte s bramborem a čerstvou zeleninou.
Zůstalo vám z předešlého dne trochu vařených brambor a vy nevíte, co s nimi? Udělejte z nich skvělou zapečenou večeři.
Ingredience
Brambory
Plátkový sýr
Šunka“slanina
Rajčata
Sůl
Pepř
Bylinky
Máslo
Brambory nakrájejte na kostičky, stejně tak šunku nebo slaninu a rajčata. Přidejte pokrájené bylinky a dochuťte solí a pepřem. Důkladně promíchejte a nasypte směs do máslem vymazaných zapékacích formiček. Navrch dejte plátek sýra a zapečte v troubě, dokud nebude sýr zcela rozteklý a zlatavý.
A co ze zbylých ingrediencí připravujete vy?