Čtvrtek 21. listopadu 2024
Svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Oblačno, sněžení 2°C

Ušetřete za jídlo: Večeři si připravte ze zbytků z minulého dne

Zbytky jídla nevyhazujte, udělejte z nich skvělou večeři.
21. listopadu 2013 | 15:32

Také máte v polovině týdne lednici plnou zbytků jídla a nevíte co s nimi? Připravte z nich skvělou večeři za pár korun.

Když vám zbude maso

Zbylo vám z předchozího dne kousek masa a nevíte, co s ním? Udělejte si skvělý sendvič. Dokonce i malá porce masa stačí na skvělou večeři.

Ingredience
Maso (vepřové, hovězí, kuřecí)
Toastový chléb
Hlávkový salát
Rajčata
Cibule
Dijonská hořčice
Med
Máslo

Rozpalte máslo na pánvi a zlehka na něm opečte toastový chléb, aby byl jemně nazlátlý. Pak jej potřete dijonskou hořčicí a poklaďte salátem, kousky masa, které zakápněte medem, Na kolečka nakrájená rajčata a tenké plátky cibule.

Sekaná
Autor: Shutterstock.com
Sekaná od včera

Plátky sekané, která vám zbyla od večeře, můžete druhý den připravit podobně, jako řízky. Dostane tím zcela jiný rozměr a vy se nebudete ve vaření opakovat.

Ingredience
Sekaná
Vejce
Dijonská hořčice
Strouhanka
Máslo

Sekanou rozkrájejte na nugety a každou z nich namočte do rozšlehaného vajíčka smíchaného se lžičkou hořčice a obalte ve strouhance. Osmažte na másle do zlatova a podávejte s bramborem a čerstvou zeleninou.

Zapečené brambory
Autor: Shutterstock.com
Zbylé brambory zapečte

Zůstalo vám z předešlého dne trochu vařených brambor a vy nevíte, co s nimi? Udělejte z nich skvělou zapečenou večeři.

Ingredience
Brambory
Plátkový sýr
Šunka“slanina
Rajčata
Sůl
Pepř
Bylinky
Máslo

Brambory nakrájejte na kostičky, stejně tak šunku nebo slaninu a rajčata. Přidejte pokrájené bylinky a dochuťte solí a pepřem. Důkladně promíchejte a nasypte směs do máslem vymazaných zapékacích formiček. Navrch dejte plátek sýra a zapečte v troubě, dokud nebude sýr zcela rozteklý a zlatavý.

A co ze zbylých ingrediencí připravujete vy?