Nejlepší recepty na křupavé bramboráčky: Pochutnejte si na jednoduché klasice! | Pro ženy | Blesk.cz

Nejlepší recepty na křupavé bramboráčky: Pochutnejte si na jednoduché klasice!

20. října 2013 | 10:00

Je nejvyšší čas koupit si na trhu pár kilo brambor a vykouzlit z nich nějakou dobrotu. Co byste řekli třeba křupavým plackám? Naučíme vás ty nejlepší!


Ze syrových brambor

Suroviny (na 4 porce):

  • 1 kg brambor
  • vejce
  • lžička drceného kmínu
  • trochu polohrubou mouky
  • trochu mléka
  • 4 stroužky česneku
  • lžička majoránky
  • sůl a pepř
  • olej na smažení

Postup:
Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a přebytečnou vodu slijeme. Přidáme vejce, mléko a polohrubou mouku tak, aby vzniklo středně husté těsto. Podle chuti přidáme drcený česnek, kmín, majoránku, sůl a pepř. Z těsta tvoříme na pánvi s olejem silnější kulaté placky a osmažíme je z obou stran.

Doba přípravy: 50 minut

Náš tip: Do těsta můžeme podle chuti přidat kousky jablek nebo kostičky slaniny.

...

Z vařených brambor

Suroviny (na 4 porce):

  • 600 g den předem uvařených brambor
  • 150 g polohrubé mouky
  • vejce
  • 100 g měkkého salámu
  • trošku mléka
  • sůl a pepř
  • tuk na smažení

Postup:
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s moukou, vejcem a troškou mléka tak, aby vzniklo tužší těsto. Přidáme pokrájený salám, pepř a podle chuti osolíme. Těsto rozválíme, vykrajujeme menší placičky a pečeme.

Doba přípravy: 40 minut

...

Rösti

Suroviny (na 4 porce):

  • 500 g syrových brambor
  • vejce
  • sůl
  • olej na smažení

Postup:
Brambory nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s vejcem a solí. Ze směsi tvoříme na pánvi s rozpáleným tukem vyšší placičky, které smažíme z obou stran dozlatova.

Doba přípravy: 30 minut

Autor: ot