Rybí špíz s rajčátky a bazalkou
Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření/pečení: 10 minut
Energetická hodnota: 725 kJ/porce
Vynikající špízy z kousků ryby, rajčat a lístků bazalky, potřené marinádou z citronové šťávy a česneku ogrilujte dozlatova. Pokud nemáte zrovna k dispozici gril, klidně použijte grilovací pánev. Podávejte nejlépe s rozpečenou bagetkou potřenou bylinkovým máslem nebo opečenými bramborami.
Jednotlivé kousky masa můžete obalit slaninou nebo třeba luskem cukrového hrášku. Rybu můžete také nahradit krevetami.
Budete potřebovat (na 4 porce):
800 g masa z ryb (použít můžete třeba tresku, kapra, amura, mořskou štiku nebo mořský jazyk)
200 g cherry rajčat
hrst čerstvé bazalky
2 stroužky česneku
1 citrón
špetku soli
špetku barevného mletého pepře
Postup:
1. Rybí maso omyjte, nakrájejte a vysušte.
2. Rajčata a bazalku omyjte.
3. Česnek oloupejte a rozdrťte ho do mísy.
4. Z citronu vymačkejte šťávu a smíchejte ji s česnekem.
5. Na špejle střídavě napichujte rybu, rajčata a stočené lístky bazalky.
6. Špízy osolte, okořeňte a potřete citronovo-česnekovou marinádou.
7. Za občasného otáčení grilujte asi 10 minut.
Inspirace na každý den
Další tisíce receptů naleznete na stránkách recepty.blesk.cz. Recepty jsou napsané pěkně přehledně krok po kroku! Díky naší internetové kuchařce budete hned vědět, kolik času vám vaření či pečení zabere, i kolik kalorií jednotlivé recepty obsahují.