Úterý 22. září 2020
Svátek slaví Darina, zítra Berta
Polojasno 25°C

Rychlý a lehký oběd? Zkuste vynikající špenátové palačinky

17. července 2013 | 12:00

Sladké palačinky a lívance nám dělávaly maminky a babičky, když jsme ještě byli malí. Spousta z nás je má zafixované s marmeládou, skořicí a cukrem. Ale co je zkusit na slano?

Nic složitého. Těsto na palačinky je pouze dochucené česnekem, cibulí, majoránkou a cukrem, zapečené v troubě a podávané se strouhaným sýrem a kopečkem zakysané smetany.

Co budete potřebovat?

cukr krupice, 1/2 lžičky
mléko, 1l
vejce, 1ks
majoránka čerstvá, 1 lžička
smetana zakysaná, 1 ks
sůl, 1 špetka
cibule kuchyňská, 1 ks
pepř černý mletý, 1 špetka
sýr tvrdý, 100 g
česnek, 2 stroužky
mouka polohrubá, 3 lžíce
špenát mražený, 450 g

a podle potřeby olej na smažení.

Příprava jídla je velice jednoduchá:

Nadrobno nakrájejte cibuli, oloupejte a prolisujte česnek. Mléko rozšlehejte s vejcem, česnekem, cibulí, majoránkou a cukrem. Směs podle chuti osolte a opepřete. Rozmražený špenát slijte a přimíchejte. Ze špenátového těsta smažte na pánvi silnější palačinky.

Na palačinky nasypejte polovinu strouhaného sýru (typu eidam). Přehněte je na čtvrtiny a vyrovnejte do zapékací mísy vymazané olejem. Posypejte je zbylým sýrem a zapékejte v předem vyhřáté troubě. Podávejte s kopečkem krémovité zakysané smetany.

Špenátové palačinky si zamilujete

Zaujal vás recept? Mnohem více skvělých a rychlých receptů najdete ZDE

Autor: red