Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Test zimních pleťových krémů: Ochrání i vysušenou a citlivou pleť!

1. února 2018 | 06:00

Mráz a studený vítr dokážou pleť obličeje a také rukou dost potrápit. Proto je zásadou číslo jedna neodcházet z domova, aniž byste si nanesla výživný krém. Některé výživné krémy jsou příliš mastné a na pleti dost nepříjemné. Proto jsme se rozhodly je v redakci otestovat a vybrat ten pravý, který bude příjemný jak do města, tak i na hory.

Měsíčkový dětský krém Weleda, 199 Kč (75 ml). Koupíte na www.weleda.cz.

Autor: archiv firem Měsíčkový dětský krém Weleda, 199 Kč (75 ml)

Koupíte na www.weleda.cz.

Žlutý gelový balzám ochrání pokožku miminek i dospělých. Pokud ho použijete nejen pro své ratolesti, ale i pro sebe, počítejte s následujícím: krásně voní po bylinkách, protože jeho hlavní složkou je měsíček, je opravdu hodně mastný a hodně hutný, stačí ho malinko a mastná budete až za ušima. Za odměnu vás dokonale ochrání před mrazem a větrem, takže ideální je na hory. Rozhodně nečekejte, že si na něj nanesete make-up, nepůjde to, využijte ho ve dny, kdy vám nebude vadit, že jdete nenalíčená. Je opravdu ideální pro děti, kterým krásně zahladí i velmi suchá místa.

Známka jako ve škole: 1

Výživný zklidňující krém s bambuckým máslem L´Occitane, 1015 Kč

Výživný zklidňující krém bambucké máslo, L´Occitane, 1015 Kč. Koupíte v prodejnách L´Occitane nebo na http://cz.loccitane.com.

Autor: archiv firem

Koupíte v prodejnách L´Occitane nebo na http://cz.loccitane.com.

Tento krém je na zimní období absolutně skvělý. Na to, jak výživný je, tak nezanechává mastnou pokožku a velice rychle se vstřebává. Pleť je po použití nádherně vláčná. Moc krásně voní a obsahuje zvýšené množství bambuckého másla, které dělá pleti dobře.

Známka jako ve škole: 1

Pleťový krém Cosmetic Lad, Lush, 495 Kč (50 ml)

Pleťový krém Cosmetic Lad, Lush, 495 Kč (50 ml). Koupíte v kamenných prodejnách Lush nebo na http://cz.lush.com.
Autor: archiv firem
Koupíte v kamenných prodejnách Lush nebo na http://cz.lush.com.

Krém je původně určen pro muže i ženy ke zklidnění pokožky po holení. Nevím, jaké zázraky s ní dokáže, ale na zimu je k nezaplacení! Kakaové máslo a šťáva z aloe vera pleť hydratují a vyživují, zatímco med a levandule ji zklidňují. Není příliš hutný, ale cítím, že pokožku ochránil před chladem i větrem. Je zkrátka "tak akorát". Navíc s make-upem se snese jedna báseň, takže líčit se na něj jde naprosto bez problémů.

Známka jako ve škole: 1

Pleťový krém Hydro Plus Snow Falls Melting Cream, Cremorlab, 899 Kč (60 ml)

Pleťový krém Hydro Plus Snow Falls Melting Cream, Cremorlab, 899 Kč (60 ml). Koupíte na www.fann.cz.
Autor: archiv firem

Koupíte na www.fann.cz.

Krém má konzistenci tajících sněhových vloček, jak napovídá už název. To z tohoto krému dělá jeden z nejpříjemnějších, které jsem vyzkoušela. Je tím pádem hodně lehký a do pleti se rychle vstřebá. To může navozovat pocit, že pleť není dostatečně hydratovaná a chráněná, ale jde jen o dojem. Pokud tedy jako já nemůžete vystát mastné krémy, na zimu vám bude vyhovovat! Jedinou nevýhodou je jeho dost vysoká cena.

Známka jako ve škole: 2 

Balzám Bio Karité –  levandulový, Saloos, 146 Kč (50 ml)

Balzám Bio karité levandulový, Saloos, 146 Kč (50 ml). Koupíte na www.biooo.cz.
Autor: archiv firem
Koupíte na www.biooo.cz.

Balzám od Saloosu  má podle výrobce kombinovat účinky bambuckého másla a levandule, přispívat k hojení drobných ran, kožních poranění a popálenin. 
Krém má horší konzistenci, což znamená, že je hodně hutný, a tím se hůř roztírá. Je také hodně mastný a mastný na pleti dlouho zůstane. Tím ale výčet negativ tohoto výrobku končí. Pleť výborně oživí a promastí a vyzkoušela jsem ho i na hojení odřeného nosu při rýmě u malé dcery – vynikající, a navíc vůbec nepálí! Vůně  byla i pro dceru velmi příjemná. Na omrzlé tváře při lyžování je přímo ideální.

Známka jako ve škole: 2

Pleťový krém Lanomed, For Life & Madaga, 429 Kč (50 ml)

Koupíte na forlifemadaga.com.

Pleťový krém Lanomed, For Life & Madaga, 429 Kč (50 ml). Koupíte na forlifemadaga.com.
Autor: archiv firem

Velmi hutný krém, který vaši pleť opravdu velmi hydratuje, pokud máte pocit, že je vyschlá. Já jsem ho využila po třídenním pobytu na horách a bylo to jediné, co mi vedle jeleního loje pomáhalo se zotavením kůže, která doslova pálila. Je ale pravda, že se kůže po jeho použití opravdu hodně leskla. Vzhledem k úlevě, kterou mi ale přípravek poskytl, bych mu to odpustila, horší je to s cenou. Více než 400 korun za 50 ml se mi zdá trochu moc.

Známka jako ve škole: 2

Bariérový krém 2derm Reha Special, 215 Kč (20 ml)

Barierový krém 2derm REHA special, 215 Kč (20 ml). Koupíte v síti lékáren.
Autor: archiv firem
Koupíte v síti lékáren.

Nenápadný krém, který mě vyloženě nadchl. Je skvělý na všelijaké zimou způsobené "olezlosti". A to i pro mou dvouletou ekzematickou dceru. Jak říká název, vytváří na pleti ochrannou bariéru. Je tedy vhodný pro extra citlivou pleť nebo pro ty, kdo trpí kožním onemocněním, například ekzémem. 

Známka jako ve škole: 1

Bio bambucké máslo Purity Vision, 79 Kč (20 ml)

Bio bambucké máslo Purity Vision, 79 Kč (20 ml). Koupíte na www.organictime.cz.
Autor: archiv firem
Koupíte na www.organictime.cz.

Bambucké máslo je součástí mnoha krémů a lze ho používat i takto v čisté podobě. Pokud toužíte po přírodní péči, která pleť ochrání, zregeneruje a vyživí, je to přesně tohle. Navíc dokáže podporovat tvorbu kolagenu, takže pomáhá i v boji proti vráskám. V mém případě ale pleti nedělá moc dobře, tak ho používám spíše na tělo na suchá místa nebo na ruce – zvláště když se vrátím domů ze zimy. Na to funguje skvěle.

Známka jako ve škole: 2  

Ochranný krém Lavera Basis Sensitive, 275 Kč (50 ml)

Ochranný krém Lavera Basis Sensitive, 275 Kč (50 ml). Koupíte na www.biooo.cz.
Autor: archiv firem
Koupíte na www.biooo.cz.

Krém má hustší konzistenci, což se ale dalo očekávat. Přesto se příjemně roztíral a na tváři nevytvořil žádný mastný film. Trochu jsem se bála, jak se na něj bude aplikovat BB krém, ale zbytečně. Krém se vsákl rychlostí blesku, a s dalším líčením tak nebyl vůbec problém. Překvapila mě lehce citronová vůně. Nebylo to ale nic, co by mě nějak rušilo. Takže pro mě ideální krém na zimní období!

Známka jako ve škole: 1 

Výživný krém Nivea Care, 63 Kč (50 ml)

Výživný krém Nivea Care, 63 Kč (50 ml). Koupíte v síti drogérií.
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Klasická modrá Nivea v plechovce fungovala v zimních měsících vždy dobře, ale byla na mě dost mastná. Tento krém je však jiný texturou, která je jakoby gelová a na pleti taje. Krém jsem používala během lyžování na horách a obstál více než dobře. Žádný pocit mastnoty, ale zároveň pleť pěkně ochránil. Je tedy skvělý jak na hory, tak i na běžné používání pod make-up. Je to má zimní láska!

Známka jako ve škole: 1

Autor: Lucie Houdková
Video se připravuje ...