Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Hvězdy z Doktorky Quinnové po 30 letech! Co dnes dělají hrdinové oblíbeného retro seriálu?

Video se připravuje ...
Jak vypadají hvězdy z Doktorky Quinnové po 30 letech?
VIDEO: Prostě fenomén
10. dubna 2024 | 05:00

Seriál Dr. Quinnová byl svého času opravdu oblíbený. Příběh odvážné mladé lékařky, která přijíždí v polovině 19. století do amerického westernového městečka Colorado Springs, okouzlil mnoho diváků. Natáčen byl od roku 1993, možná vás tedy bude zajímat, jak se dnes daří hlavním představitelům, doktorce Quinnové – okouzlující herečce Jane Seymour, sexy zálesákovi Sullymu, kterého si zahrál Joe Lando, i dalším hercům, jež ze seriálu znáte. 

Po seriálu přibyla dvě filmová pokračování

Doktorka Quinnová se natáčela v letech 1993 až 1998 a postupně vzniklo 149 dílů v celkem šesti sériích. Pro velký úspěch byl v roce 1999 natočen samostatný film Doktorka Quinnová a o dva roky později další film Doktorka Quinnová: Srdce na dlani. Herci se tak po letech znovu setkali.

Autor: ČSFD

Seriál byl velmi sledovaný a úspěšný, získal také několik ocenění, například Zlatý glóbus, Emmy nebo Young Artist Award. Zahrála si v něm představitelka Bond girl  z filmu Žít a nechat zemřít Jane Seymour, dále Joe Lando, Chad Allen, Barbara Babcock, Erica Flowers, Larry Sellers a spousta dalších. Čemu se hrdinové doktorského seriálu věnují dnes?

Bývalá baletka, dnes malířka a autorka dětských knih

Krásná Jane Seymour (73), která přijala umělecké jméno podle třetí manželky panovníka Jindřicha VIII., byla od 80. let vyhledávanou herečkou, a to nejen pro svou krásu a charisma, ale také nesporný talent. Herečka je všestranně nadaná, věnovala se profesionálně baletu a umí krásně malovat. Za svůj život získala několik ocenění, nejvýznamnější v roce 2000 – Řád britského impéria za svou celoživotní kariéru, cenu jí udělila královna Alžběta II. Za roli doktorky Quinnové si pak vysloužila Zlatý glóbus. V době natáčení seriálu byla i těhotná a čekala svá dvojčata, což přesně odpovídalo době, kdy v seriálu čekala svou dcerku Katie.

Autor: Instagram

Po skončení seriálu na ni čekalo ještě několik velkých rolí. Pro svůj romantický vzhled byla obsazována do rolí femme fatale, krásných a oduševnělých žen v historických a romantických filmech s mystickým přesahem. Jane Seymour byla čtyřikrát vdaná a má čtyři děti, z posledního těhotenství dvojčata. Později začala psát knížky pro děti, více se věnovat malování a vždy se také intenzivně věnovala charitativní činnosti.

Autor: Instagram

Kuchař Joe Lando toužící po vlastní restauraci

Také sympatický zálesák Joe Lando (62) u herectví zůstal. Kromě toho rád vaří, živil se i jako kuchař a jeho snem je otevřít si vlastní restauraci. Tu si mimochodem otevřel herec William Shockley (60), který i v seriálu vlastnil hospodu.

Joe Lando si pak zahrál ve Star Treku a mnoha dalších seriálech nebo třeba ve filmu Miluji tě k smrti. Je ženatý a má čtyři děti.

Autor: Instagram

Představitel Briana pověsil herectví na hřebík

A copak se stalo s roztomilým chlapcem Brianem Cooperem, kterého si v seriálu doktorka Quinnová adoptovala? Jeho představitel Shawn Toovey (41) se dnes již hraní moc nevěnuje. I když tehdy za roli Briana získal čtyři ceny Young Artist Award, po seriálu už moc dalších hereckých příležitostí nebylo. Založil nadaci Audrey Hepburn Hollywood for Children a je členem organizací, které pomáhají lidem s cukrovkou nebo bojují proti zneužívání dětí.

A co ostatní? Boj proti AIDS i práce v psychologii

Představitelka Colleen, která odjela studovat medicínu, Erica Flowers (44) si ještě zahrála v seriálu Dr. House, jinak se dále herectví nevěnovala. Dalším z adoptovaných dětí doktorky Mikey byl Matthew – Chad Allen (49), který se sice ještě objevil v několika snímcích, ale nakonec se stal klinickým psychologem a bojuje proti AIDS.

Larry Sellers (72) představující Sullyho indiánského přítele Tančícího oblaka zůstal vynikajícím a charismatickým hercem indiánského původu, který si zahrál v mnoha významných westernech a který se vždy snažil podporovat původní tradice a indiánskou kulturu.

Autor: Taťána Kročková, Prostě fenomén