Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Manuela, Esmeralda nebo Divoký anděl: Na které telenovely vzpomínají české celebrity?

Video se připravuje ...
Manuela, Esmeralda nebo Divoký anděl: Na které telenovely vzpomínají české celebrity?
VIDEO: Prostě fenomén
17. září 2023 | 06:00

V devadesátých letech zažívaly telenovely obrovský boom - pravidelně jsme usedali k televizi, abychom nepropásli jediný díl. Tak moc jsme hltali melodramatické příběhy se spletitými osudy oblíbených postav. Na jaké telenovely si vzpomíná Adéla Gondíková, Dana Morávková nebo Jana Bernášková? Na to jsme se jich zeptali v naší anketě!

"Sledovala jsem Divokého anděla," přiznala v naší anketě herečka Jana Bernášková, která propadla kouzlu populární Natalie Oreiro. "Pamatuju si, že se na telenovely koukala moje babička," zavzpomínala prozměnu Adéla Gondíková.

Většina tehdy oblíbených telenovel byla natočená v Latinské Americe. Stejně jako její obyvatelé, tak i postavy byly velmi horkokrevné, vášnivé a dramatické. Zřejmě i proto jsme si je tak oblíbili a přimhouřili oko nad lehce naivními zápletkami.

Autor: Televisa S.A. de C.V.

Vše začalo Manuelou

První telenovela odvysílaná u nás byla v roce 1993 argentinská Manuela (1991), v níž si hlavní hvězda Grecia Colmenareszahrála dvojroli – sestry Manuelu a Isabelu. V té době se ještě Prima jmenovala Premiéra TV a chytit se dala pouze v Praze. Následovaly další oblíbené seriály jako Kassandra, Rosalinda nebo Divoký anděl, ovšem ty už se přesouvaly na vedlejší vysílací čas. Trendem telenovel se inspirovala i televizní stanice Nova, která v odpoledních hodinách vysílala mexický seriál Esmeralda (1997), který byl o slepé dívce s krásnýma smaragdovýma očima.

V úvodu článku se podívejte na celou anktetu na téma TELENOVELY.

Autor: Prostě fenomén, Štěpánka Bínová, Johana Fundová