Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Film Sněženky a machři nestárne, herci však ano. Co dělají hlavní hvězdy dnes?

23. února 2024 | 06:00

Nestárnoucí zimní komedie Sněženky a machři zaznamenala velký úspěch již po svém prvním uveřejnění v roce 1982. Následně se stala oblíbeným kultovním trhákem, na který se každý znovu rád podívá, ať už kvůli vzpomínkám na staré dobré časy a své mládí nebo ze zvědavosti, jak to tenkrát bylo a jaké filmy se točily. Ale zatímco film režiséra Karla Smyczka nestárne, herci ano. Jak se změnili představitelé hlavních rolí a co dělají dnes?

Z „Radka” je známý textař a muzikant. Byl ale i řidičem autobusu!

Václav Kopta je herec, moderátor, textař a muzikant, který vystudoval konzervatoř a hrál v mnoha českých divadlech. Nejvíce ho zviditelnila právě role správňáka Radka ve filmu Sněženky a machři, později se už nikdy takhle neproslavil, i když si zahrál spoustu pěkných filmových rolí. A samozřejmě jsme ho opět mohli vidět ve filmu Sněženky a machři po 25 letech z roku 2008. Více než jako herec se však prosadil jako textař mnoha písní a muzikant, který má vlastní kapelu.

Autor: Blesk:foto CNC: Marek Pátek

Pořád je to hezký muž, i když dnes trochu více při těle. V současné době se našel v úspěšném psaní textů písní pro muzikály, například otextoval muzikál Lucrezia Borgia. V roce 2022 vystupoval v oblíbeném pořadu Tvoje tvář má známý hlas, v němž se stal i vítězem. Také moderoval nejrůznější televizní pořady, třeba Peče celá země nebo Český lev. S manželkou Simonou Vrbickou, se kterou studoval konzervatoř ve stejném ročníku, má dvě děti. Zajímavostí je, že v době covidové pandemie se živil jako řidič autobusu.

Zakřiknutý „Karel” se stal úspěšným komikem a otcem dvou dětí

Kdo by to byl řekl, že z představitele submisivního, malého a zakřiknutého kluka se jednou stane oblíbený komik. Michal Suchánek si zahrál spoustu zásadních rolí již v dětství, pak vystudoval pražskou konzervatoř a dále v herecké profesi pokračoval v několika divadlech. Obdivovatel „Vikiho péra” tak získal sebevědomí a kromě několika zajímavých hereckých příležitostí se chopil šance vystupovat po boku Richarda Genzera v mnoha zábavních televizních pořadech, Tele Tele počínaje a Partičkou konče.

Michal Suchánek je ženatý a má dvě děti: dceru Bereniku a syna Jáchyma. Vypadá pořád stejně a v očích mu dnes pořádně jiskří humor a rošťáctví.

Jak se změnila Uzlinka z Pelíšků po 25 letech? A jak vzpomíná na natáčení? Podívejte se na rozhovor z pořadu Prostě fenomén!:

Video se připravuje ...
Uzlinka z Pelíšků po 25 letech! Jak vzpomíná na natáčení? • VIDEO: Prostě fenomén!

Sebevědomý „Cabadaj” zůstal rebelem, vystřídal řadu zaměstnání

Není nad to zahrát si sebe samého. Jan Antonín Duchoslav ztvárňující Vikiho Cabadaje byl od pohledu frajer a rebel s okouzlující ofinou, na něhož letí holky. Na konkurz natáčení filmu Sněženky a machři přišel víceméně náhodou a pro to, aby se mohl ulít ze školy. Byl a stále zůstává především skvělým sportovcem, už tehdy závodně lyžoval. Zahrál si charismatické grázlíky ještě v několika filmech a proslavil se, v dospělosti se už ale herectví nijak nevěnoval.

Rebelem byl i mimo své filmové role, živil se všelijak, například jako instruktor lyžování nebo podnikatel, rekvizitář a osvětlovač. Drobné herecké příležitosti sice získal i v dospělosti, ale jen velmi ojediněle. Šlo o roličku v komedii Rafťáci z roku 2006, objevil se ve filmu 2Bobule nebo v seriálu Ordinace v růžové zahradě. Oženil se s advokátkou Klárou Stibůrkovou, s níž má dvě děti. V současné době je ale již rozvedený.

Krásná „Marika” prorazila v Americe

Sexy herečka Eva Jeníčková se proslavila nejen filmem Sněženky a machři, ale také rolí Vendulky v komedii Jak básníci přicházejí o iluze natočené o rok později. Absolventka DAMU po sametové revoluci odjela do Ameriky, poté do Hamburku.

Autor: CNC_Jiří Černohorský

Provdala se za režiséra Viktora Tauše, ale od roku 2016 je rozvedená a trvale žije v Americe, kde napříč časem vystupovala jako herečka v mnoha pořadech a projektech. Eva vypadá stále skvěle a zvládla i těžké životní období, kdy ji napadli dva pitbulové a musela si dlouhodobě léčit ošklivá poranění.

Z půvabné učitelky mámou v teenage komediích

Ostřílená česká herečka Veronika Freimanová rozhodně zůstala u herectví. Sympatická a krásná učitelka ze Sněženek a machrů se v 80. a 90. letech objevovala v mnoha pohádkách, hrála princezny i chytrá děvčata, která ke štěstí přišla. Později zaujala mnoha dalšími rolemi, v posledních letech se osvědčila jako maminka v teenagerovských komediích Snowboarďáci a Rafťáci.

Autor: Blesk:Martin HyklCzech News Center

Znát ji můžete ale i z různých oblíbených seriálů. Hraje v divadle a je také patronkou Ligy proti rakovině prsu a občanského sdružení, které se věnuje handicapovaným lidem. S bývalým manželem – režisérem Jaroslavem Brabcem – má dvě dcery. Je podruhé vdaná a je stále krásná.

Další fotky hlavních představitelů si prohlédněte v GALERII.

Autor: Taťána Kročková, Prostě fenomén