Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Takhle vypadá Uzlinka z Pelíšků po 25 letech! Jak vzpomíná na natáčení?

Video se připravuje ...
Uzlinka z Pelíšků po 25 letech! Jak vzpomíná na natáčení?
VIDEO: Prostě fenomén!
25. prosince 2023 | 05:00

Pelíšky jsou už řadu let vánočním evergreenem, bez kterého by štědrovečerní televizní program nebyl kompletní. Z herců, kteří ztvárnili dětské postavy, jsou ale už dávno dospěláci. Silvie Maryško Koblížková, která ztvárnila malou Uzlinku, přiznává, že se moc často na Pelíšky nedívá. Jak vzpomíná na Jiřího Kodeta, Simonu Stašovou a další herecké kolegy z Pelíšků? A bavilo ji natáčení? To zjistíte v rozhovoru!

Tušíte, jak vznikla přezdívka Uzlinka? A věděli jste, že v Pelíškách dokonce zazní pravé jméno postavy místo této přezdívky? "Jednou je to ve filmu řečené, a to ve scéně se skleničkami," upozorňuje v rozhovoru Silvie Maryško Koblížková, která Uzlinku ztvárnila.

Důkladná práce Jana Hřebejka

"Pelíšky se natáčely ještě v době, kdy na natáčení byl čas a kdy se točily třeba jen dva obrazy denně, což je dneska nepředstavitelné," vzpomíná na natáčení kultovního filmu představitelka Uzlinky. "Já jsem se texty ani moc neučila předem, Honza Hřebejk to chtěl přirozené, zejména po nás dětech," vypráví v rozhovoru Silvie Maryško Koblížková

Autor: Profimedia; Prostě fenomén

Co představitelka Uzlinky dělá dnes?

Silvie se v rozhovoru, kterým provádí spisovatelka Johana Fundová (autorka knih Devadesátky! a Milénium!), rozpovídala také o tom, jaké profesi se věnuje dnes, jaké jsou její oblíbené kapely a seriály z 90. let a kdy viděla film Pelíšky naposledy.

Celý rozhovor si pusťte v úvodu článku. Baví vás retro fenomény? Sledujte projekt Prostě fenomén na YouTube! 

Autor: Johana Fundová, PSF, Prostě fenomén