Středa 18. září 2024
Svátek slaví Kryštof, zítra Zita
Polojasno 22°C

Jana (28): Tchán mi dělal sexuální návrhy. Manžel mi to nevěří!

Příběh Jany (28): Tchán mi dělal návrhy...
14. září 2024 | 06:00

Čtenářka Jana dlouhou dobu střežila své tajemství. Když už ale pohár její trpělivosti přetekl, rozhodla se, že půjde s pravdou ven. Bohužel ten nejbližší člověk – její vlastní manžel, jí odmítal uvěřit. Stáhla se proto do sebe a uvažuje o rozchodu, protože jak sama tvrdí, když není ve vztahu důvěra, nemá smysl. Právě proto se rozhodla anonymně svěřit se svým příběhem. Co si o tom myslíte vy? Stalo se vám něco podobného?

Úplně jiný než jeho otec

Láďu jsem poznala na jedné sousedské grilovačce. Je o tolik jiný než jeho otec Ivoš, soused mé mamky! Za mámou jsem po delší době přijela po návratu ze zahraničí, kde jsem studovala a pracovala. Když jsme byly chvilku samy, řekla mi ať si dám na Ivoše pozor, že je to proutník a své ženě zahýbá. Všichni to věděli a bylo to takové veřejné tajemství. Pro Ivoše jsem tehdy byla nová tvářička, takže byl velmi pozorný, sršel humorem a vlastně se mi líbil. Věděla jsem, že je přesně ten typ, na který ženy letí. Jeho manželky Věrky mi ale bylo líto, proto jsem se mu raději vyhýbala.

VIDEO: Příběhy královských milenek:

Video se připravuje ...
Na zdraví našich chotí a milovaných žen aneb Příběhy královských milenek • VIDEO: Videohub

To Ivošův syn Láďa mi připadal úplně jiný. Seděl pod stromem, četl si knížku a nikoho si nevšímal. Dali jsme se do řeči a zjistila jsem, že si rozumíme a souzníme v mnoha názorech. Prozradil mi, že už pět let vůbec nepije alkohol a nejí maso. Nejvíce mě však uchvátil tím, když vytáhl kytaru a začal hrát a zpívat. V tu chvíli jsem se do něj zamilovala. Navíc jsem zjistila, že učí na základní škole, do které jsem po svém návratu ze zahraničí nastoupila jako učitelka angličtiny. A tak jsme spolu začali chodit a asi po roce se sestěhovali.

Tchán po mně pomrkával

Máma mi přenechala svůj domek se zahradou a našla si malou garsonku ve městě. Po smrti táty věděla, že už to tam sama nezvládne a tak byla ráda, že nakonec domek nemusí prodat a zůstane pro mě a mého manžela. A taky pro naší malou dcerku Elišku. Po dvou letech vztahu jsme se vzali a já rok nato porodila dítě. Žijeme si krásně a spokojeně až na jeden malý detail. Náš domek sousedí hned s domkem Láďových rodičů. Často se s nimi stýkáme a chodíme za nimi. Tchán po mně celou dobu pomrkává a není mi to příjemné. Na svatbě, když si chtěl zatancovat s nevěstou, mi sáhl na zadek. Tehdy jsem to přešla, protože byl opilý. Ale jeho pokusy o flirt a místy až obtěžování, celou dobu pokračovaly!

Když jsem sekala v létě trávník jen v plavkách, zatímco Eliška spala v kočárku na jejich zahradě vzadu, ať ji sekačka neruší, koukal na mě přes plot a neustále mě vyrušoval od sekání tím, že si chtěl povídat o Elišce. Nešlo si nevšimnout, jak se na mě dívá, až mi to bylo tak nepříjemné, že jsem si musela přes plavky obléct volnou košili. Pravidelně trousí poznámky na mou adresu, jak skvěle vypadám a jaká jsem úžasná ženská. Jednou prohlásil i to, že svému synovi závidí.

Když tchyně odjela do lázní…

Nejhorší situace ale nastala, když jeho žena odjela do lázní. Protože to bylo daleko, Láďa se nabídl, že ji tam zaveze. Já jsem s Eliškou ale raději zůstala doma, protože byla nachlazená.

Tehdy se měl Láďa vrátit až pozdě večer. Už kolem šesté hodiny ale na mě zvonil Ivoš s lahví červeného v ruce, vyfiknutý a navoněný, že si můžeme trochu popovídat, v práci ho prý povýšili a udělali ředitelem. To mi přišlo jako výmluva, věděl to už dva dny a mohl slavit dříve i s námi všemi. Bylo mi však hloupé nepozvat ho dál. Na terase jsme si vypili dvě skleničky, zábava byla skvělá jako vždycky, ale cítila jsem se nepříjemně a křečovitě.

Miluji svého muže a bylo by mi opravdu trapné uvažovat o románku s vlastním tchánem, navíc když má tak skvělou a tolerantní ženu. Jeho chování už mě dlouhou dobu štvalo a stále jsem to držela v sobě, protože jsem nechtěla dělat rozbroje v rodině. Bylo asi krátce po sedmé, když jsem mu oznámila, že musím okoupat Elišku a uložit ji ke spánku. Teplota už jí klesla, ale stále měla rýmu. Protože zjistila, že přišel dědeček, většinu času mu proseděla na klíně. Když jsem Elišku brala z jeho náruče, přitiskl se ke mně, pohladil mě a řekl, že kdybych chtěla, můžu kdykoliv za ním přijít, že bude teď pár týdnů sám a bude mu smutno. V tu chvíli jsem se už opravdu naštvala, zlostně po něm hodila očima a vyhodila ho.

Prý by to jeho otec nikdy neudělal

Asi za hodinu se vrátil Láďa a mě nenapadlo nic jiného, než mu to říct. Celou dobu mě tchán tak nenápadně obtěžoval a svlékal očima, že jsem ho sama pořád omlouvala a držela to v sobě, jen abych mu neukřivdila a nezpůsobila zlou krev v rodině. Teď už jsem však toho měla opravdu dost. Láďa ale nic nechápal. Řekla jsem mu, že jeho otec je staré prase a že mi dělal návrhy, že mě neustále svléká očima, pořád se mnou flirtuje a tak dále. Láďa na mě vytřeštil oči a pak mi řekl, že mám asi horečku a chytila jsem něco od malé.

To mě tak vytočilo, že jsem práskla dveřmi a utekla do ložnice. Když jsme o tom spolu později mluvili, byl milý, ale dával mi jasně najevo, jak jsem mimo. Nesmlouvavě mi oznámil, že jeho otec je sice na ženské, ale v životě by nevyjížděl po své vlastní snaše, že je to absolutní nesmysl a ať už laskavě přestanu s takovým obviňováním. Byl přesvědčen o tom, že jsem si něco jen špatně vyložila.

Jenomže od té doby je mezi námi s Láďou napětí a tchánovi se vyhýbám. Navíc bych přísahala, že zatímco byla Věrka v lázních, tchán tam měl ženskou. Jednou večer jsem totiž slyšela z jeho otevřeného okna hudbu a ženský smích. Nevím, co mám dělat. Mám chuť se odsud odstěhovat co nejdál. Láďa mi nevěří a když jsem mu navrhovala, abychom prodali domek po mámě a odešli žít někam jinam, zaťukal si akorát tak na čelo…

Jana (28), Třebíč

Autor: Taťána Kročková