Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tiktokerka neunesla kritiku jména svého dítěte a zhroutila se: Jak pojmenovala syna?

27. července 2023 | 06:00

Poslední dobou se to nejen mezi známými osobnostmi a influencery zvláštními jmény pro děti jenom hemží. Tím, s čím už ale někteří z nich moc nepočítají, jsou možné negativní reakce na příliš netradiční a originální pojmenování miminka. Jak jinak si vysvětlit jednu z nedávných reakcí slavné tiktokerky Liany Jade na nevybíravé komentáře fanoušků?

Čím nezvyklejší, tím lepší?

Zejména mezi známými influencery se s netradičními jmény potomků roztrhl pytel. Vypadá to, jako by se snad předháněli v tom, kdo dá nejméně vhodné a lichotivé jméno. Ovšem schopnost přijímat kritiku a názor druhých, to už je zřejmě věc druhá. A právě to je případ slavné tiktokerky Liany Jade, která zjevně neunesla, že se její výběr jména u ostatních nesetkal s pochopením, natož pak se zalíbením. Jaké jméno synovi vybrala?

VIDEO: Děti by měly mít zbrojní průkaz na elektroniku, říká psycholog Vilém Urban.

Video se připravuje ...
Děti by měly mít zbrojní průkaz na elektroniku, říká psycholog Vilém Urban • VIDEO: Videohub

Chlapec s nezvyklým jménem

Tiktokerka se ve videu zveřejněném na sociální síti TikTok rozbrečela. Bylo to kvůli reakcím sledujících poté, co svým sledujícím sdělila, jaké jméno s partnerem vybrala svému dítěti. Když se jim před pár měsíci narodil syn, pojmenovali ho jeho rodiče Koazy. Že by se snad snažili o spojitost s anglickým slůvkem cozy, což v překladu znamená útulný nebo pohodlný? Těžko říct. Jedno je ovšem jisté. Svůj výběr s ohledem na možné reakce veřejnosti nejspíš dost nepromysleli.

Podcast Matta a Abby plný kritiky

Všechno začalo tím, že jistí další influenceři Matt a Abby, kteří sdílí detaily ze svého soukromého života na TikToku a dalších sociálních sítích, zveřejnili podcast na YouTube s názvem The Unplanned (neplánované – překlad). V něm se zabývali otázkou výběru dětských jmen a obecně při tom kritizovali rodiče, kteří vybírají svým dětem zvláštní jména. I když konkrétně neuvedli, koho tím mají na mysli, a hovořili tak o všech lidech, kteří se svým dětem mstí výběry jmen, jejich podcast si získal velký ohlas. A mimo jiné se jejich fanoušci v komentářích zmiňovali právě o zvláštním výběru slavné tiktokerky. Jak je vidět, ani samotná Liana si svým výběrem nakonec nebude moc jistá, protože se jí komentáře i natočený podcast velice dotkly, dokonce natolik, že se rozhodla ozvat se a natočit vlastní video s emotivní reakcí a potřebou si svůj výběr obhájit.

Video plné rozhořčení

Hned na začátku video příspěvku, ve kterém tiktokerka zareagovala na kritiky jména, Jade zdůrazňuje, že nemá nic proti svým kolegům, kteří dle jejího názoru ovlivňují společnost. Pak ale hned přešla k vyjádření svého hlubokého rozčarování z některých komentářů. „Vím, že to není šálek čaje pro každého. Každý má právo na svůj vlastní názor, ale je to prostě jiné, když je u videa tak známého influencera tolik krutě upřímných komentářů,“ svěřila se tiktokerka s tím, že rozhodně při výběru jména pro jejího syna nešlo o snahu získat větší popularitu ani potěšit sledující, jak si někteří mylně myslí. „Lidé jsou tak trochu vytrženi z kontextu,“ dodala. Údajně se prý ona a manžel rozhodli pro jméno Koazy poté, co o něm slyšeli od jiných rodičů, kteří vybrali stejné jméno pro své děti. Následné komentáře sledujících o tom, že se dítě v břiše tiktokerky cítí „útulně“, už prý pouze potvrdily správnost jejich rozhodnutí. „Bylo to skoro jako: ‚Můj bože, to tak mělo být‘,“ obhajovala se tiktokerka.

Podcast s kritizujícími komentáři zůstal on-line

Tiktokerka se pozastavila ve svém příspěvku především nad tím, že se dospělí lidé rozhodnou společně pomlouvat malé dítě, to jí přišlo velice kruté. A nebála se také nepřímo kritizovat své kolegy za to, že nebyli opatrnější. „Kdybych to video zveřejnila já osobně, myslím, že bych si velmi dobře uvědomovala, kdo byl jmenován a jak by to mohlo mít vliv na ostatní.“ V reakci na znepokojený postoj tiktokerky Matt a Abby sice svůj podcast z TikToku smazali, na YouTube Shorts je ovšem stále k dispozici.

Autor: Tereza Brožová