Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Žena si udělala ze srandy test DNA. Zjistila, že celou dobu vychovává syna cizího muže!

4. července 2023 | 06:00

Nepříjemné překvapení potkalo Donnu Belliston-Johnson a jejího manžela z USA, když si jenom tak z legrace provedli test DNA u sebe a svých dvou synů. Místo shodných výsledků se totiž Donna dozvěděla, že celou dobu vychovává syna cizího muže. Jak je to možné?

Druhé dítě manželé považovali za zázrak

Druhé dítě se Donně a jejímu manželovi Vannerovi dlouho nedařilo. Pár začal mít po Vannerově operaci kýly problémy s početím přirozenou cestou. Nakonec se manželé rozhodli v roce 2007 vyzkoušet umělé oplodnění. I když celý proces páru nevyšel hned napoprvé, poněkolikáté se konečně zadařilo. V roce 2008 k jejich prvorozenému synovi Vannerovi přibyl syn Tim. Oba manželé to považovali za zázrak. Zatímco mladší syn Tim zdědil vlasy a další rysy po své matce, prvorozený Vanner má světlé vlasy a oči po svém otci. Celá rodinka si díky radosti z narození druhého potomka žila spokojeným životem.

VIDEO: Proč se rodiče rozhodli vychovat své děti v divočině? Podívejte se:

Video se připravuje ...
Odvaha nebo šílenství? Rodina se rozhodla vychovávat děti v divočině • VIDEO: Facebook

Vše začalo nevinnou zábavou

Všechny starosti – pro do té doby šťastnou rodinku – začaly nevinnou zábavou. Donna se totiž chtěla dozvědět něco více o své genetice a svém původu, proto se rozhodla, že si udělá testy DNA. Ty odhalily šokující novinku. Podle nich byl Vanner skutečně otcem staršího z potomků, v případě mladšího syna ale shodu test DNA nezjistil a otec zůstal neznámý. Donna se polekala a nabyla podezření. Začala se domnívat, že na klinice, kde dvojice podstoupila oplodnění metodou IVF, došlo k omylu a možné výměně spermií.

Dvojici začalo trápit znepokojení

Oba manželé si začali klást znepokojivé otázky. Zejména ohledně toho, kdo vlastně je Timův biologický otec. Manželé se začali navíc obávat také toho, zda celá situace nebude mít neblahé důsledky pro jejich rodinu a jestli o syna nemohou přijít. Kvůli tomu se obrátili dokonce na právníka, který je však ujistil, že Tim zůstane v jejich výhradní péči a že oba zůstanou i nadále jeho zákonnými rodiči. Vanner se uvnitř potýkal s rozporuplnými myšlenkami, přestože před svým mladším synem nedával nic znát. Donna, která pracuje jako učitelka, zase přemýšlela nad tím, kdo je biologickým otcem jejího syna, až z toho upadla do depresí. Celá věc tak začala ovlivňovat i její profesní život, na který se jí najednou nedařilo soustředit se…

Když Tim dospíval, rozhodli se čelit realitě

Donna a Vanner měli největší obavy z toho, jak celou věc přijme jejich dospívající syn. Když mu bylo dvanáct let, rozhodli se i přes svůj strach čelit realitě. Vanner vzal Tima na zmrzlinu a všechno mu řekl. Tim vše přijal s neobvyklou zralostí a pochopením. Oba rodiče nakonec ujistil, že se v jeho lásce k nim nic nemění. Také Timův starší bratr Vanner poskytl svému mladšímu bratrovi oporu v těžkých chvílích a sdělil mu, že pro něj bude už napořád jeho bratrem.

O pár týdnů později se Tim rozhodl, že by si přál najít svého biologického otce. Na základě dalšího testu DNA od jiné společnosti se rodině podařilo najít ženu, která by mohla být Timovou biologickou tetou. Během dalšího pátrání nalezli manželé blog, jehož autorem je Devin McNeil, bratr nalezené ženy a Timův možný biologický otec. Z blogu se rodina mimo jiné dozvěděla, že je Devin ženatý a má děti.

Když z údajů z blogu vyčetli manželé i Devinovy kontaktní informace, pochopili, jak moc se jim následně změní život. Rozhodli se ovšem respektovat přání svého syna a v březnu 2021 Vanner muži zavolal a požádal ho o setkání. Devin zpočátku celému vyprávění rodiny Johnsonových moc nevěřil. Přesto se schůzkou nakonec souhlasil a byl ochoten podstoupit i test DNA. Když se potvrdilo, že je Tim skutečně jeho biologickým potomkem, souhlasil Devin s tím, že budou všichni společně pátrat, jak se to mohlo stát. Zároveň i se svou manželkou Kelly rodinu ujistil, že se s nimi nehodlají soudit o Timovo opatrovnictví.

Omyl na klinice

Výsledky pátrání odhalily, že byly obě rodiny objednány na kliniku asistované reprodukce na stejné datum. V ten den absolvovala Devinova manželka Kelly implantaci embrya, ze kterého vznikl jejich nejmladší syn Talin. Donna měla v ten samý den podstoupit odebrání vajíček. Mezi páry však nedošlo k úplné záměně embryí, jak by se někteří mohli domnívat. Testy DNA ukázaly, že Devin je biologickým otcem jak svého syna Talina, tak také Tima. Vzorky tedy nebyly zaměněny, ale Devinův vzorek spermií byl použitý k oplodnění obou žen.

Rodiny se spřátelily

Obě rodiny se nakonec spřátelily. Nejprve se v roce 2021 sešly najednou i se svými dětmi, tedy i těmi Devinovými – Talonem, Paxtonem a Londyn. Donna si povšimla nápadně stejných rysů chování a zájmů mezi Timem a jeho biologickým otcem Devinem. Samotné jí navíc při prvním setkání přišlo zvláštní vidět cizího muže, se kterým má společné dítě. Vše ale nakonec zvládli a nyní se obě rodiny občas setkávají a zůstávají v pravidelném kontaktu. Nejenže se Timovi podařilo vytvořit si dobrý vztah s Devinem, ale i jeho pouto s tátou Vannerem se ještě posílilo. Obě rodiny celou situaci nakonec zvládly, spřátelily se a neblahým okolnostem nyní vzdorují společně.

Na fotografie spokojené rodiny se podívejte do GALERIE.

Autor: Tereza Brožová