Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Příběh jako z románu: Spisovatelka si vzala bezdomovce. Jsou šťastní a mají dvojčata

4. března 2023 | 06:00

Pohádky se někdy opravdu stávají skutečností. To je přesně případ švédské spisovatelky Emmy Abrahamson, která svou lásku poznala v roce 2006 na lavičce v parku. Bezdomovec Vic Kocula, původem z Ameriky, ji naprosto učaroval.

Opravdové lásce nezáleží na vzhledu ani majetku, a dokonce může i uzdravovat, motivovat a posouvat k úspěchům. Někdy je totiž osud silnější než společenské postavení, vliv i předsudky. Své o tom ví spisovatelka ze Švédska, která se na první pohled zahleděla do muže bez domova. Jak celý příběh začal?

Vic se odvážil Emmy oslovit

Švédská autorka během svého pobytu v Amsterdamu zrovna odpočívala na lavičce v parku, když se ji odvážil oslovit neznámý muž. Na první pohled bylo spisovatelce jasné, že nejde o dobře situovaného muže, ale o bezdomovce. „Byl velmi špinavý a jeho vlasy byly dlouhé a neupravené. Začali jsme si povídat a já jsem si všimla, že má ty nejkrásnější hnědé oči, jaké jsem kdy viděla. A hned mě také rozesmál,“ popsala Emmy pro pořad s názvem This Morning na kanálu itv. Fakt, že si okamžitě tak porozuměli, se postaral o jejich další setkání.

Co dělat, aby vám vztah vydržel? Podívejte se na video:

Video se připravuje ...
Chcete, aby vám vztah vydržel? Zbavte se návyků, které ho zabíjí! • VIDEO: mapylasky.cz

Při druhém setkání si Emmy vyslechla smutný příběh

Když se Emmy bez předsudků s Vicem nakonec setkala v tom samém parku podruhé, konečně zjistila, jak se věci mají. Ukázalo se, že Vic pochází z Ameriky a zprvu toužil procestovat Evropu. Došly mu však finanční prostředky a následovala řada dalších špatných rozhodnutí, která Vica odsoudila k životu na ulici. Aby toho nebylo málo, když byl na dně, propadl muž bez domova alkoholové závislosti, která jeho situaci zrovna nepomohla. Když se mu každodenního pijáctví podařilo zbavit, už bylo na nápravu pozdě. Přišel o všechno, co měl.

Největší překážku představovala vzdálenost

I když Emmy zanedbaný muž na první pohled učaroval natolik, že všechnu předpojatost hodila za hlavu, byl tu jiný háček, který jim stál v cestě. Překážkou jim byla vzdálenost, protože Emmy žila v době jejich seznámení ve Vídni, kam se musela vrátit. Protože Vic nevlastnil žádný telefon, a tím pádem nebyl způsob, jak by spolu mohla dvojice zůstat v kontaktu, rozhodla se to nechat otevřené. Vicovi na sebe Emmy zanechala alespoň své telefonní číslo a doufala, že se ještě znovu setkají.

A chladným jejich setkání nenechalo ani samotného Vica, který cítil, že setkání se sympatickou ženou je pro něj šancí na lásku, ale také na nový začátek. Ze všech sil se proto snažil ušetřit peníze na vlak do Vídně. Když se mu to podařilo, mohl se konečně ozvat své vyvolené. „Nemohla jsem na něj přestat myslet. O tři týdny později mi v pondělí ráno volalo neznámé číslo. Byl to Vic, který mě přijel navštívit do Vídně. Od té doby jsme spolu,“ komentovala šťastně začátky jejich vztahu Emmy v pořadu This Morning.

Nová láska a nová šance

Úspěšnou spisovatelku neodradily dosavadní krachy nového partnera od toho, aby ho plně podporovala. Pomohla mu odrazit se ode dna a získat lepší život. Vic prý dokonce s její pomocí vystudoval, aby nakonec mohl pracovat jako strojní inženýr, což se mu také podařilo. A dvojici se začalo dařit i v rodinném životě. Vzali se a narodila se jim dvojčata. Autorka se chtěla o šťastný příběh podělit s okolím, proto se jím odhodlala inspirovat se i ve vlastní tvorbě. Vydala autobiografickou knihu jménem Jak se zamilovat do muže, který žije v křoví. V ní s několika pozměněnými detaily vypráví o netradičním seznámení s manželem. S Vicem jsou svoji už 17 let a jsou jasným důkazem toho, že to může klapat i lidem z odlišných poměrů.

Autor: Tereza Brožová