Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Oklamala své děti! Ze zdravého jídla udělala jejich oblíbené postavičky

4. října 2022 | 06:00

Dvojnásobná matka dělá kvůli svým dětem z jídla umění! Ze zdravých potravin, které děti běžně jíst nechtějí, tvoří pohádkové postavičky. Po kapustě ani cizrně nezůstane na talíři nikdy ani drobeček. Zkuste to taky!

Laleh Mohmedi má syna Jacoba a dceru Charlie. Jako každá maminka ví, že děti by nejraději jedly nejlépe hranolky a špagety. Když do nich tedy chtěla dostat něco zdravějšího, byl to trochu problém. "Když se syn ptal, proč musí jíst kapustu, tvrdila jsem, že to je jídlo všech superhrdinů, a vytvořila jsem mu jednoho na talíř.“ Jacob snědl celý talíř jídla, který mu Laleh připravila.

Podcast Restart: Jídlo ve školních jídelnách – je 100% kvalitní?

Video se připravuje ...
Podcast Restart: Jídlo ve školních jídelnách - je 100 % kvalitní? • VIDEO: Videohub

Od té doby začala pravidelně vytvářet kreativní pokrmy, které byly pro její děti zajímavé, hravé a hlavně zdravé! Její dobrůtky ocenily i ostatní maminky na sociálních sítích. "Udělala jsem si proto profil, kde jsem sdílela dětská jídla, abych inspirovala ženy k větší kreativitě."

Během měsíce se profil Laleh stal virálním a získal pozornost médií z celého světa. "Ani za milion let bych si nemyslela, že se mé malé kuchyňské výtvory promění v podnikání na plný úvazek, ale miluji to. Pomáhá to dětem i maminkám," dodává Laleh.

Autor: Adéla Ondroušková