Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tohle je Maminka roku! Přišla o prsa i vlasy, ale rakovinu porazila

Video se připravuje ...
Známe Maminku roku! Silný příběh, který rozhodl o vítězství
VIDEO: Maminka/Karel Dlabač
23. listopadu 2018 | 18:00

Ocenění Maminka roku by si jistě zasloužila téměř každá máma. Ovšem časopis Maminka mohl tento titul dát jen jedné z účastnic soutěže Maminka roku. V pražské restauraci Soho se ve středu proto sešlo devět finalistek, porota a diváci, mezi nimiž nechyběli blízcí soutěžících, zástupci vydavatelství Czech News Center a obchodních partnerů, aby společně vyhlásili Maminku roku 2018.

Finále proběhlo ve středu 21. listopadu – finalistky od rána čekal bohatý program. Nejprve snídaně v restauraci Soho s porotci a patronkami, která byla emotivnější, než všichni čekali. Poté se finalistky odebraly do péče profesionálních vizážistů, kteří je nalíčili a připravili na galavečer. „Vůbec mezi námi nepanovala žádná rivalita,“ svěřila se jedna z finalistek, „byly jsme od začátku všechny kamarádky!“

Slavnostním večerem prováděl vtipný moderátor Vojtěch Bernatský, svými písničkami pobavil Ondřej Ruml. Aplaus vzbudilo devět medailonků, které postupně představily soutěžící maminky – vy se na ně můžete podívat TADY.

Z třiceti semifinalistek postoupilo do finále devět žen. Mezi nimi se rozhodovalo o vítězkách ve třech kategoriích – hledali jsme Maminku podnikatelku, hrdinku a blogerku. Ale hlavně samozřejmě tu, která se stane Maminkou roku.

Celkovou vítězkou se stala Kristyna Tomečková, maminka tří dětí z Prahy. Před časem si našla bulku v prsu, z níž se bohužel vyklubal zhoubný nádor. Musela na operaci, při níž přišla o obě ňadra, kvůli následné léčbě přišla o dlouhé vlasy, přibrala, bylo jí zle – o tom všem dokáže velice otevřeně a nijak ublíženě mluvit. I to rozhodlo o jejím celkovém vítězství.

Cenu Mamince roku 2018 předaly Libuše Šmuclerová, generální ředitelka mediálního domu Czech News Center, a Lenka Koenigsmark, marketingová manažerka Mattel pro ČR, SR a Maďarsko. V kategorii Mamina blogerka zvítězila Kateřina Ramil, v kategorii Maminka podnikatelka Lucie Hladíková a v kategorii Maminka hrdinka Radka Doudová.

Autor: red