Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Prosil o bratra od svých tří let. Matka šla na operaci, aby mu přání splnila

Video se připravuje ...
Prosil o bratra od svých 3 let. Jeho matka podstoupila operaci, aby mu přání splnila.
VIDEO: instagram.com/themorettabrothers
10. srpna 2018 | 06:00

Už od tří let prosil Mikey o mladšího bratra. Rodiče o druhém dítěti přemýšleli, protože nechtěli, aby byl jejich první syn jedináčkem. A proto se o dítě číslo dvě začali snažit. Postupně zjišťovali, že to nejde. O lékařskou pomoc požádali v roce 2016, kdy musela Jessica podstoupit operaci dělohy, která měla její problémy s otěhotněním odstranit. 

Jessica Marotta je maminkou malého Mikeyho, který se narodil brzy po svatbě. S těhotenstvím manželé nepočítali, a proto bylo pro ně velkým překvapením. Proto si také mysleli, že s dalším otěhotněním nebudou žádné problémy. Časem však zjistili, že to nebude tak jednoduché, a Jessica musela podstoupit operaci dělohy, která potíže měla odstranit.

V první chvíli to vypadalo, že vše dobře dopadlo. Jessica otěhotněla a celá rodina byla nadšená. O jedenáct týdnů později se ale na lékařské prohlídce zjistilo, že dítě nežije. Jessica tak přišla o dalšího syna a postupně musela Mikeyho seznamovat se situací, že se může stát, že další miminko na svět nepřijde. 

Nakonec Jessica znovu otěhotněla. Ani toto těhotenství ale nemělo hladký průběh. Plod měl problémy s růstem a lékaři chtěli Jessiku poslat na další potrat. Oba rodiče se ale rozhodli, že to nepřipadá v úvahu, a o dítě bojovali až do třicátého týdne těhotenství, kdy měl přijít chlapec na svět.

Novorozenec Jake měřil pouhých dvaadvacet centimetrů a měl váhu o pět týdnů mladšího dítěte. Svůj boj o život ale nevzdal a přežil. Mikey se do mladšího bratra okamžitě zamiloval a navštěvoval ho v porodnici téměř každý den. Na dojemném videu je patrné, jak si Mikey užívá první kontakt se svým bratříčkem. Z Mikeyho je nyní vzorný starší bratr, který se o Jakea stará, krmí ho a koupe a tráví s ním každou volnou chvíli.

Autor: Adéla Ondroušková