Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tatínek mu nechtěl koupit kolo, tak si na něj v 6 letech vydělal a založil byznys

27. července 2018 | 06:00

Chtěl svého syna pouze naučit hospodařit s penězi, a proto mu nové kolo nekoupil hned, jak si o něj malý Emmett řekl. Co ale nečekal, bylo to, že se z jeho malého syna stane vášnivý obchodník!

Šestiletý Emmett si moc přál nové kolo. Jeho rodičům ale přišlo správné, aby se na koupi nového kola podílel i on sám. Tuto výzvu vzal Emmett nečekaně dospěle a začal okamžitě shromažďovat staré hračky a plyšáky, které by mohl prodat. Vydělal si tak celých sedmdesát dolarů, což stačilo na nové vysněné kolo. Malému Emmettovi se tento byznys zalíbil natolik, že si místo nového kola pořídil stroj na výrobu ledové tříště a zmrzliny. 

Rodiče změna názoru jejich syna zpočátku zaskočila, ale nakonec souhlasně přikyvovali. Emmett si mohl koupit přístroj na výrobu tříště, pokud dokáže strávit prodejem zmrzliny alespoň jednu hodinu každou sobotu. „Poprvé vydělal dvanáct dolarů, hned potom sedmnáct. Následně se částka začala zvyšovat a s ní i Emmettova chuť k podnikání,“ doplnili rodiče šikovného podnikatele.

Za své výdělky později dokupoval množství sirupů na tříště, aby se jeho sortiment postupně rozrůstal. Ve finále dokázal vyrobit až dvacet jedna příchutí a začal být zván na společenské akce, kde svoji zmrzlinu mohl prodávat ve velkém. Podle rodičů si Emmett šetří na vysokou školu a chce se stát dobrým člověkem, který přispívá společnosti.

Šestiletý podnikatel je na svůj věk vážně cílevědomý a velmi pracovitý. U pultu se zmrzlinou rozdává mimo jiné i úsměvy a dobrou náladu. Kdo by si od něj kornoutek se zmrzlinou nekoupil? Těžko říct, jak dlouho mu jeho pracovní nasazení vydrží. 

Autor: Adéla Ondroušková