Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Příběh čtenářky: Skočila jsem mu pod auto, teď spolu žijeme!

31. května 2017 | 06:00

Někdy se láska opravdu narodí za těch nejpodivnějších okolností. Ale zázraky se dějí a zamilovat se můžete i v těch nejšílenějších chvílích.

Cesta z mejdanu

Měla jsem tři skvělé kamarádky na vysoké škole. Chodily jsme spolu na přednášky i diskotéky. Jednoho dne jsme šly z jedné brigády, bláznivě a nahlas jsme se smály a povídaly si o zážitcích, až jsme se ocitly před křižovatkou. Nevím, jaká barva byla na semaforu ani co se vlastně stalo. Jediné, co si pamatuji, bylo, že sedím na zemi před autem, kamarádka Janka „objímá“ čelní sklo a Andrea na nás křičí: „Pomóc!“ Chudák řidič seděl v autě, nechápavě na nás zíral a kroutil hlavou.

Byl začátek podzimu, ale vládlo krásné slunečné počasí a já měla na nohou jen balerínky. Vstala jsem zpod auta, Jana se odlepila od skla a všechny tři jsme se rozesmály a šly dál, jako by se nic nestalo. Řidič, bledý jako stěna, vyskočil a chtěl nás asi zadržet. Křičel, že nás odveze do nemocnice, ale nebylo to potřeba. Nedokázal pochopit, že nám nic není. Nikde ani škrábnutí! Ale pozor, tenhle můj příběh, který naštěstí pro všechny skončil šťastně, má ještě pokračování.

Další náhoda

Do sousedního bytu se přistěhoval nový soused. Máma říkala, že ho potkala ve výtahu a podle ní je to velký sympaťák. Nevím, jestli to bývá zvykem, ale druhý den po jeho přistěhování nám někdo zazvonil u dveří. Byla jsem překvapená i zaskočená. On také. Byl to totiž ten řidič, kterému jsme my tři vysokoškolačky nechtěně připravily šok. Když mě uviděl, úsměv mu zamrzl ve tváři a vypadalo to, že zapomněl, co s tou lahví vína vlastně chtěl udělat. Já naštěstí neztratila duchapřítomnost a pozvala jsem ho dál.

Omluvila jsem se mu za to, co při „našem seznámení“ prožil. Potom jsme se při popíjení vína smáli tomu, jak jsem hledala svou balerínku pod jeho autem. Možná to bylo vínem a uvolněnou atmosférou, ale Martin se mi jevil jako velmi milý a přátelský kluk. A dnes už můžu říct, že nezůstalo jen u téhle jedné sousedské návštěvy. Jisté je jen jedno: že ta nešťastná náhoda mi nakonec přinesla do života štěstí. Dodnes když si obuji jakékoliv jiné balerínky, na mě Martin křičí, abych je nezapomněla pod nějakým autem.

Čtenářka Marie, foto: Ilustrační

Jak poznáte, který je ten pravý? Známý sexuolog vám poradí:

Video se připravuje ...
Gábi se nebojí zeptat: Jak poznáme, který muž je pro nás ten pravý • VIDEO: Adam Balažovič

Autor: MAJ