Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Z ženy mužem, a naopak: Aby mohli mít dítě, musel se stát otec na chvíli matkou

28. března 2017 | 06:00

V dnešní době se stále ještě spousta lidí nedokáže smířit s tím, že by dítě vychovával homosexuální pár. A co teprve když má mít spolu dítě transgenderový pár, kdy jeden z dvojice prošel změnou pohlaví! Dimitri Darne a Candyce Creekmore však zašli ještě o kousek dál. 

Poznali se v roce 2011. Tehdy byl Dimitri (23) ještě Tori. Tedy – on byl ona. Jejich vztah se ale naplno rozvinul až v roce 2015, kdy se Tori rozhodla projít celkovou proměnou pohlaví z ženy na muže.

"Nejprve jsme byly jen kamarádky. Nějakou dobu jsme se pak neviděly, a když mi kamarádi řekli, že je Tori kluk, nevěřila jsem jim. Zamilovala jsem se do něho až ve chvíli, kdy byl muž," říká Candyce (32).

Nikdy nebyla lesbičkou

Podle svých slov také nikdy nebyla lesbičkou. Jak to, že se tedy dokázala do "ženy" zamilovat? Candyce vysvětluje, že Tori a Dimitri jsou dva naprosto odlišní lidé. "Tori byla více plachá, neměla příliš sebevědomí. To Dimitri je někdo úplně jiný, je otevřený," popisuje. 

Po více než roce vztahu se pár rozhodl, že spolu budou mít děti. Candyce měla už dvě z předchozího partnerství, což bohužel nakonec vedlo k tomu, že nemohla otěhotnět. Komplikace posledního porodu z ní udělaly neplodnou ženu. Když se to dozvěděla, rozplakala se. Se svou milovanou osobou nemůže mít dítě. 

Poslední úkol jako žena


V tu chvíli ale Dimitriho napadlo, že by mohl dítě odnosit, dokud ještě není plně přeměněn v muže. Svůj nápad řekl Candyce a ta byla tak dojata, že nemohla nesouhlasit. Dimitri tedy po poradě s lékaři přerušil hormonální léčbu. Museli najít dárce spermatu a pak už šlo všechno ráz na ráz. Dimitri, ještě v těle Tori, v červnu roku 2016 otěhotněl.

Když sdělili svému okolí, co je čeká, jejich nejbližší byli nadšeni. Uvítali, že existuje způsob, jak by spolu mohli mít dítě, když Candyce otěhotnět nemohla. Jenže ne všichni měli takto moderní pohled na celou záležitost. Cizí lidé, kteří se náhodou o jejich podivné rodině dozvěděli, je okamžitě zahltili urážkami. "Lidé nám říkají, že se naše dítě dostane do pekla. To je hodně bolestivé. Nechápu, v čem je takový problém," svěřuje se Candyce.

V současné době má Dimitri stále přerušenou hormonální léčbu, která z něj udělá úplného muže. To z toho důvodu, že ještě kojí, a dokud nepřestane, bude ženou. Musí jen doufat, že až dojde k proměně, lidé si konečně odpustí své nemístné poznámky.

Video se připravuje ...
Muž na chvíli přerušil svoji transgender proměnu, aby mohl mít dítě ještě jako žena. • VIDEO: youtube.com/Hot News

Jak vnímají své tělo české ženy a muži? Podívejte se na video! 

Video se připravuje ...
Gábi se nebojí zeptat: Mají české ženy a muži problém se sexualitou • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Autor: maš