Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Štědrovečerní horor: Odmítl dát mým dětem dárky a pak se u stromečku opil

Horší Štědrý den jsem v životě nezažila.
19. prosince 2016 | 06:00

První Štědrý den s novým partnerem byl pro Denisu i její děti peklo. Místo zamilované idylky jen hádky, slzy a kocovina.

Po nevydařeném manželství jsem potkala Milana a byla to velká láska. Těšila jsem se na společné Vánoce, i když mě mohlo napadnout, že tak jednoduché to nebude. Z předchozího vztahu jsem totiž měla dvě dcery – pětiletou a tříletou – a čekala jsem – teď už s Milanem – další dítě. Ale protože Vánoce opravdu miluju, nepřipouštěla jsem si, že by mohly být hrozné. Jenže byly.

Dárky pro zvířátka


Začalo to už přes den, kdy jsme se všichni společně vypravili do nedalekého lesa dát pod stromeček zvířátkům ovoce a zeleninu. To, co mělo probíhat jako romantická procházka, ale proběhlo jako vystresovaná hrůza. Děti se hádaly, kdo mě bude držet za ruku, křičely, do toho je začal poučovat můj nový partner, takže ke stromečku došly ubrečené a já vynervená. Když mi starší dcera řekla, že zvířátkům nic dávat nebude a že nás nesnáší, rozbrečela jsem se i já a mrskla krabicí s dobrůtkami pro zvířátka na zem.

Děsivá večeře

V tomhle duchu probíhal celý den. U jídla Milan nadával, že holky jsou mlsné a nic nejí, a ony jako na potvoru opravdu odmítly, cokoli jsem naservírovala. Největší dusno bylo mezi dcerami a mým přítelem a já mezi nimi lítala jako hadr na holi. Snažila jsem se všechny usmířit a z posledních sil zachránit vánoční atmosféru. Při štědrovečerní večeři se Milan tak rozčílil, že tehdy tříleté dceři řekl, že je tak zlobivá, že určitě žádné dárky nedostane, a to se taky rozhodl udělat. Stálo mě dost sil, abych mu tak drsný výchovný krok vymluvila, ale povedlo se.

Rumové opojení

Během rozdávání dárků Milan cíleně ignoroval mou tříletou dceru, takže už jsme před sebou všichni měli pár dárků a ona nic. Nevydržela jsem to, a když už nabírala na pláč, sáhla jsem do hromady a našla něco pro ni. Během večeře i nadělování můj partner každou minutu odbíhal do lednice a já nevěděla proč. Došlo mi to až ve chvíli, kdy se rozbalil poslední dárek. Milan takhle vycucnul celou lahev rumu a okamžitě usnul v obýváku na gauči. Chrápal přes celý byt a já šla ukládat své holčičky. Ony si tenhle Štědrý den naštěstí nepamatují, ale já jo. Když usnuly, sedla jsem si k nim do pokojíčku a brečela tak dlouho, dokud jsem tam na zemi neusnula.

Čtenářka Denisa

Přinášíme vám příběhy skutečných žen, jejichž Vánoce nebyly nejšťastnější. Máte vy nebo vaše přítelkyně taky takovou zkušenost? Napište do redakce na marie.silhova@cncenter.cz.

Autor: připravila: maj