Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dojemné! Holčička píše Santovi: Najdi mi prosím mého slepého pejska!

13. prosince 2015 | 06:00

Pamatujete si, o co jste Ježíškovi psali vy, když jste byli malí? O autodráhu, panenku, ale také možná o nějakého toho domácího mazlíčka. Sama si vzpomínám alespoň na tři takové dopisy, kde byl nakreslený pejsek. Toho si přeje i sedmiletá Isla Kerr. Ale ne jen tak ledajakého! Ve svém dopisu Santu požádala, aby jí vrátil jejího slepého pejska, kterého ukradli zloději.

Zní to trochu jako příběh o Grinchovi, který ukradl Vánoce. Jenže zloději nevzali malé Isle Kerr vánoční dárky, ale jejího milovaného tříletého pejska Dolly. Proto napsala Santovi, že jejím největším přáním je, aby jí ho vrátil. Není to ale jen tak nějaký domácí mazlíček, fenka bostonského teriéra Dolly totiž potřebuje každodenní léky, jinak nepřežije. 

Nechci dárky, chci Dolly zpátky

A tak rozrušená Isla napsala dopis Santovi, protože podle ní on může přece všechno na světě a splní každé přání. V dopisu stojí: "Nezáleží mi na ostatních dárcích, jediné, co si letos přeji, je, aby se mi vrátila zpátky Dolly. Moc se mi po ní stýská, mám ji strašně moc ráda!"

Isla napsala Santovi jen o jediný dárek - aby se jí vrátil její pejsek.
Autor: Profimedia.cz

Isla si se svým tatínkem na procházce s Dolly odskočila na pár minut do obchodu koupit zmrzlinu. Pejska nechali přivázaného u krámu. Když se ale vrátili, pes tam nebyl. Holčička se svým tátou se ho tedy vydala hledat. Myslela si, jestli se náhodou neutrhl s vodítkem a netoulá se někde po okolí. 

Bez prášků nepřežije

Bohužel, nikde Dolly nenašli. A začali být skutečně zoufalí, protože pejsek potřebuje každý den dostávat léky. Dolly je totiž slepá a potřebuje dostávat léky proti bolesti. Na začátku roku totiž pomalu začala přicházet o zrak, což jí způsobuje bolesti. Krádež rodina samozřejmě nahlásila policii, jenže od té doby už uběhlo pět dnů, a stále žádný výsledek. 

"Nevím, proč ji vzali, možná se ji chystali prodat. Ale bojím se, co s ní udělají, až zjistí, že je slepá," strachuje se Vanessa, maminka Isly. Holčička se rozhodla, že tedy poprosí nejpovolanějšího, aby s hledáním pomohl. Protože kdo jiný, když policie zatím selhává? Ovšem pokud Santa pejska nenajde, holčička vůči němu ztratí důvěru a nebude mu již dále věřit. 

Příběh naštěstí skončil dobře, Dolly byla navrácena.
Autor: profimedia.cz
Šťastný konec?

Takže jediné, co teď rodičům zbývá, je doufat, že ti, kdo pejska odcizili, ho zase vrátí. Na to samé místo, odkud ho i vzali. "Je nám jedno, kdo ho vzal. Nechceme ho nijak poškodit. Jen chceme, aby naše holčička měla krásné Vánoce," apeluje na zloděje maminka.

Dva dny poté, co holčička poslala dopis Santovi, se rodičům ozval anonym, který oznámil, že Dolly našel v parku. Celý příběh má tedy šťastný konec a pro sedmiletou Islu je Santa stále ten nejschopnější muž na světě, který jí v nouzi pomůže.