Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Čtenářka Jitka: Synova nájemnice je špindíra. V bytě byly i výkaly!

5. října 2016 | 06:00

Pronajímat byt mnohdy není procházka růžovým sadem. S bytem si totiž platící nájemník může dělat prakticky to, co chce. Svou negativní zkušenost nám popsala čtenářka Jitka.

Můj syn zdědil po babičce jednopokojový byt. Byl ještě student, tak jsme se dohodli, že ho bude zatím pronajímat, aby dostal nějaké peníze. Dal si inzerát do novin a brzy se mu ozvala nějaká slečna. Dal si s ní schůzku, aby se domluvili na podmínkách pronájmu. Večer přiběhl Mirek přímo nadšený: „Mami, to bys koukala, to je kočka. Dlouhovlasá blondýna, postavička super, oblečení taky a ty ukázkové nehty! Představ si, že o financích nesmlouvala, a tak jsme se dohodli.“

Z princezny šmudla

Byla jsem spokojená, že všechno vyšlo hned napoprvé a vypadalo to slibně. Peníze chodily Mirkovi pravidelně, takže spokojenost. Jenže za půl roku přiběhl syn strašně rozčílený, skoro v infarktové situaci. Šel prý náhodou kolem svého bytu, a tak ho napadlo, že by se mohl nechat od své krásné podnájemnice pozvat na kafíčko. Zazvonil dole u vchodu, a když zjistil, že je kráska doma, radoval se, jaké má štěstí. Vyjel výtahem, ale když se otevřely dveře, zůstal stát jako opařený. Místo krásné sexy slečny tam stála rozcuchaná neupravená blondýna ve vytahaných teplácích a ušmudlaném tričku. Té původní se nepodobala ani náhodou. Ale byla to ona!



Přešla mě chuť

Když ho pozvala dál, syn zažil šok. Nejdřív ucítil divný zápach a vzápětí se ozvaly hlasitý štěkot a drápání na dveře od kuchyně, jako by tam byl vlkodlak. Když slečna otevřela dveře, kromě šíleného zápachu se na něj vyřítila obrovská doga. Slečna sice psa umravnila a omluvila se, ale to, co uviděl na zemi v kuchyni, ho úplně vyřídilo. Byly tam tři obrovské hromady psích výkalů.

„Mami, dovedeš si to představit? Tak línou ženskou, která nechá psa kálet v bytě, a ještě to ani neuklidí? Na kafe mě přešla chuť. Beze slova jsem se otočil a utíkal po schodech na čistý vzduch. Ještě teď při vzpomínce na tu návštěvu se mi zvedá žaludek. To snad ani není ženská. Jí to asi připadá normální, udělat z bytu chlívek, a ani se nestydí, šmudla jedna, fuj!“ Mirek se zajíkal zlostí a já jsem jen nevěřícně kroutila hlavou.

No a pak už jsme se dlouho radili, jak budeme postupovat dál. Mirek napsal slečně dopis s výzvou, aby se ihned odstěhovala a byt vyklidila. Trvalo to ještě dlouho, než ho uvolnila, ale ta pohroma v bytě zůstala, škoda mluvit. Zápach byl pořád cítit, i když jsme chodili větrat, vyměnili lino v kuchyni a vymalovali. Nakonec nás ten úklid stál víc peněz, než syn získal za pronájem od slečny špindíry. Raději se tam pak nastěhoval se svou přítelkyní sám. Po špatných zkušenostech měl strach.

Čtenářka Jitka, foto: ilustrační

Autor: zpracovala: sim