Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Dojemné video! Podívejte se, co holčička bez ručiček zvládne sama

18. října 2016 | 06:00

Myslíte si, že máte v životě smůlu? Ale kdepak, někteří se se svým osudem musí poprat o trochu více než vy, tomu věřte. Třeba malá Vasilina, která se narodila bez rukou. Rozhodně se nevzdává a snaží se být soběstačná. Třeba při jídle. 

Co by člověk neudělal pro kus jídla. Třeba se naučí i jíst nohama. Jako malá Vasilina. Její maminka svou dceru zachytila na video ve chvíli, kdy se holčička snaží strčit si jídlo na vidličce do úst pomocí prstíků na nohou. Sama matka nevěří svým očím a podivuje se nad ohebností své šikovné holčičky. 

Zvládá si bez problémů hrát i s nohama, nepotřebuje ruce.
Autor: facebook.com

Je vidět, že to malé hned na první pokus nevyjde, nicméně snaží se dál. Vidličku má uchopenou mezi prstíky na nohou a snaží se sousto dopravit do pusy. Pomáhá si při tom i druhou nožičkou. Napodruhé už to – nejen k radosti Vasiliny, ale i její maminky – vyjde. 

Celosvětový úspěch

A její úspěch oslavují nejen rodiče, ale i lidé, kteří video viděli. Šíří se téměř rychlostí světla a diváci ho často komentují tím, že při pohledu na snahu batolete si uvědomují, jaké malichernosti v životě řeší. 

Vasilina žije bez horních končetin od narození. Kromě toho, že se musí učit jíst nohama, ruce jí chybějí při spoustě dalších denních činností. Třeba i taková banalita, jako je postavení se na nohy bez pomoci rukou, kterými by se mohla zapřít, je náročným úkolem a pro celou rodinu je velká radost, že se pokusy nakonec setkaly s úspěchem. Ve svém roce a půl také zvládá kreslit a rozhodně příliš nezaostává za batolaty jejího věku. 

Video se připravuje ...
Povede se jí sousto sníst? • VIDEO: youtube.com

Autor: maš