Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Láska na věky věků! Chodili spolu 44 let, vzali se až v osmdesáti!

19. května 2016 | 06:00

Sally a Colin se potkali, když jim bylo 38 a 40 let. Ona pracovala za barem a on chodil o víkendu pravidelně na skleničku. Ihned mezi nimi přeskočila jiskra. Za normálních okolností by to netrvalo dlouho a pár by stál před oltářem. Sally a Colin si ale řekli své ano po 44 letech. 

Jak dlouho byste vydrželi čekat na svou lásku? Měsíc? Rok? Dva? Sally čekala na svého milého, než si řekli ano, čtyřicet čtyři let. V roce 1972 pracovala za barem, kam pravidelně chodil i její nápadník Colin. Ihned se v nich zažehla jiskra vášně. Manželi se ale stali až letos. 

Sally v době, kdy se potkali.
Autor: profimedia.cz

Rodinné závazky

"Sally mě obsluhovala každý víkend, když jsem se v baru stavil po práci na skleničku," vypráví bývalý řidič z povolání. V tu chvíli ale byli oba dva sezdaní s někým jiným, a Sally měla dokonce čtyři děti. Nejmladšímu v tu dobu byly jenom čtyři roky. I přesto se ale nakonec rozhodli, že dají svému vztahu šanci.

V tu chvíli ale nepřicházela svatba vůbec v úvahu. Oba měli dost svých starostí s předešlými partnery. "I později jsme byli stále něčím zaneprázdněni, ať už péčí o děti nebo třeba nějakou dovolenou. Nikdy nebyla vhodná doba," vypráví Colin. 

Co s námi bude? 
Colin v době, kdy se seznámili.
Autor: profimedia.cz

Jak děti vyrůstaly a stěhovaly se z rodného hnízda, zdálo se, že by konečně Sally a Colin mohli žít jako muž a žena. Jenže to si pak najednou zase začali říkat: "Až příští rok, až příští rok..." Byli prostě a jednoduše rádi, že se mají navzájem. S papírem nebo bez. 

Až letos konečně, po čtyřiačtyřiceti letech vztahu, po čtyřech dětech, třinácti vnoučatech a devíti pravnoučatech, se rozhodli, že do toho konečně skutečně praští. "Těsně před Vánoci jsem přišel o svého bratra Harolda, chvíli předtím o svého staršího bratra. A tak jsme začali přemýšlet, co kdyby se stalo něco jednomu z nás?" popisuje Colin důvod, proč se rozhodli na stará kolena do toho praštit. 

Na vztahu musíte pracovat

Na svatbu jim přišlo 100 lidí.
Autor: Profimedia.cz
Pár se tedy vzal před pár dny v Leedsu, kam jejich vztahu přišlo požehnat na sto hostů. Svatební oběd měli – kde jinde  než na místě, kde se seznámili. "Stálo za to si počkat. Byl to krásný den, všechno vyšlo, dokonce i počasí," raduje se Sally. Stejně si celou událost pochvaluje i Colin. 

Dodává přitom, že svou ženu miluje stejně jako v první den, kdy ji v baru uviděl. "Když na vztahu pracujete, není důvod, aby to nevydrželo. Vždycky jsme tu pro sebe navzájem byli," vypráví o kouzlu dlouhověkosti jejich partnerství Colin.