Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jako malí spolu byli za družičku a mládence: Teď jdou na svatbu znovu jako ženich a nevěsta

Zoe věřila odmalička, že Matt je ten pravý
6. února 2016 | 06:00

Když jim bylo pět a šest let, kráčeli vedle sebe ve svatebním průvodu. Po dvaadvaceti letech se ve svatebním setkají opět – tentokrát ale před oltářem a v hlavní roli. Zoe Gustini a její snoubenec Matt Zoinas se stanou manžely.

Zní to jako pohádka: v dětství spolu jako roztomilá holčička a chlapeček kráčeli bok po boku ve svatebním průvodu. Ona jako družička s košíčkem květin, on jako malý mládenec. A dalo by se říci, že to předurčilo jejich život. Australané Zoe Gustini a Matt Zoinas si o dvaadvacet let později toto svatební setkání zopakují – tentokrát ovšem jako ženich a nevěsta.

Byl to osud

Zoe podle svých slov věří na osud. "Matt je má spřízněná duše. Často jsem se k těm fotografiím vracela a vždycky jsem alespoň svou malou částí věřila v to, že jednou spolu skončíme," svěřila Zoe australskému deníku Daily Mail. Na to si ovšem musela počkat do svých 18 let.

Zoe Gustini se se svým příběhem svěřila australským médiím a sdílela ho na své facebookové stránce.
Autor: Facebook.com/Z. Gustini

 

Obě rodiny pojí dlouholeté přátelství od doby, kdy se Mattův strýc a Zoein otec setkali při studiích. Zoe se mimochodem málem narodila v domě Mattových rodičů, zatímco téměř roční Matt spinkal vedle v dětském pokoji. Její mamince se totiž právě při této návštěvě rozběhl porod.

Rodiče na ně tlačili

...
Autor: Facebook.com/Z. Gustini
O pár let později, na svatbě Mattova strýce, se obě děti setkaly ve slavnostním. "Pamatuji si ten pocit, jak mě držel za ruku," vzpomíná Zoe. Jejich rodiny si pochopitelně přály, aby se mezi nimi objevil vztah. Jenže takový nátlak mívá většinou opačný účinek – i když Zoe a Matt spolu pár měsíců během dospívání chodili, vztah dlouho nevydržel. Znovu to zkusili až tehdy, když bylo Zoe osmnáct – a tam už prý nebylo co řešit. "Potkali jsme se v Adelaide v noci cestou na párty. Přešel ulici, usmál se a já se rozběhla a dala mu pusu. A bylo to," vzpomíná Zoe. O ruku ji požádal o sedm let později na pláži. Prsten schoval do vajíčka Kinder. Zoe byla šťastná.

Zanedlouho se ovšem dozvěděla, že trpí onemocněním zvaným endometrióza, které může u žen znamenat i neplodnost. Zoe ale věří ve šťastný konec. Každopádně jedna část jejich příběhu se odehrává už dnes, kdy si oba řeknou své ano.

 

Autor: is