Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Dítě incestu: Narodila jsem se sestře, kterou náš otec znásilnil

Těžko poznat, která z dam je matka, a která dcera. Vzadu je Rowena a vpředu její, o patnáct let starší, máma Becca.
30. ledna 2016 | 06:00

Rowena Slusser v deseti letech zjistila, že její sestra je její matka, kterou v patnácti znásilnil jejich společný otec.

"Když jsem byla malá, měla jsem pocit, jako bych měla slovíčko incest vytetované na čele. Jako kdyby všichni věděli pravdu o mé rodině," začíná vyprávět svůj příběh sedmatřicetiletá Britka Rowena Slusser. V deseti letech totiž zjistila skutečnou pravdu o tom, jak přišla na svět. Že matka, která ji vychovávala, je zároveň i její sestrou. 

Když tuto hrůznou skutečnost zjistila, snažila se ji pohřbít hluboko ve svém nitru. Byla to věc, kterou nechtěla nikdy s nikým sdílet. Rodinné tajemství, o kterém se nemluví. Až nyní se konečně rozhodla se se svou minulostí smířit a vyjít s pravdou ven. 

Respektovaný muž venku, doma tyran

Rowena Slusserová v životě prožila několik krušných okamžiků. Nakonec svému otci odpustila.
Autor: facebook.com
"Moje sestra Becca, která je o patnáct let starší než já, pro mne byla vždy tou nejlepší přítelkyní. Milovala lechtat mě na bříšku. Nicméně těchto šťastných okamžiků u nás doma příliš nebylo. Můj otec Ruben Garza byl knězem. Lidé k němu vzhlíželi," vzpomíná Rowena. Jenže jen co se zavřely dveře jejich domu, stal se z něj obávaný muž, před kterým se bály doma cokoliv říct. Jen čekaly, odkud přijde další rána. 

Byl často opilý a ve svých podroušených stavech mu byly velmi blízké týrání, mlácení a šikana. Kolikrát se stalo, že jedné ze svých dcer držel nůž pod krkem, když třeba omylem něco rozlily. "Jednou, to mi byly čtyři roky, mne Becca po koupání ovinula ručníkem a řekla mi: ,Miluješ mě? Já totiž ve skutečnosti nejsem tvá sestra, ale tvoje máma´. Na to jsem reagovala odpovědí, aby nebyla hloupá, že to není možné, a běžela jsem to říct rodičům," pokračuje ve svém vyprávění.

Příliš mladá na mateřství

Její rodiče jí ale tuto skutečnost potvrdili. Protože Becca ji porodila ve velmi brzkém věku, tak jim přišlo lepší, aby ji jako vlastní vychovávali oni dva. Rowena ale vůbec nevěděla, jak se k tomu postavit, a tak to vyřešila tak, že svou sestru začala oslovovat "mami" a ženu, kterou do té doby považovala za matku, "babičko".

Rowena veřejně přiznává, jak byla počata.
Autor: facebook.com

Když jí bylo devět let, rozhodla se Becca, že společně utečou. Vyzvedla tak Rowenu po škole, rodičům řekla, že jdou k lékaři, a utekly spolu daleko k Becciným přátelům – do bezpečí. Poté zavolaly domů, aby řekly, že už se nikdy nevrátí. Rodiče byli rozlícení, ale obě mladé ženy se najednou cítily bezpečně. Zdá se, že v tuto chvíli by měl přijít šťastný konec. 

Další krutá rána

Jenže o pár let později měla Becca pro svou dceru další krutou ránu. Sdělila jí, že v patnácti letech ji neznásilnil rodinný přítel, jak do té doby tvrdila, ale její vlastní otec. V tu chvíli se již podruhé v životě Roweně zhroutil svět. "Říkala mi, že když se to stalo, chtěla vše nahlásit ve škole svému učiteli, ale byla tak vyděšená, že se nakonec bála pravdu přiznat," vypráví dnes již dospělá žena. 

Když se pak přestěhovaly Becca s Rowenou do vlastního domu, byla dívka pořád nešťastná a zmatená. Nedokázala se smířit s tím, že byla počata nejen znásilněním, ale navíc ještě incestem! To se podepsalo nejen na její psychice, ale i na vztahu ke všem mužům. 

Na vysoké škole se pak seznámila s Caseyem. Zamilovala se do něj a věděla, že bude muset jednou s pravdou ven. Bála se jeho reakce, ale on to přijal velmi pozitivně a souhlasil, že se sexem počkají až po svatbě. Do ničeho ji nenutil. V roce 1999 se pak spolu vzali. 

Rowena Slusserová šla nyní s pravdou ven a chce tak upozornit na sexuální násilí, o kterém se ve společnosti příliš nemluví.
Autor: facebook.com

Tři potraty kvůli genetice

Problém ale nastal ve chvíli, kdy se rozhodli, že budou mít vlastní děti. Rowena třikrát potratila, než se jí podařilo plod donosit. Lékaři řekli, že je to dáno genetickou poruchou, za kterou může právě její původ. Nakonec se to podařilo a narodil se jim syn. O tři roky později přišla na svět i dcera, ale Rowenu opět začala dohánět její minulost. "Bála jsem se, aby jí Casey neprovedl to samé, co otec Becce. Když jsem ale viděla, jak ji zbožňuje, rychle mě to přešlo," vypráví.

Svému otci nakonec odpustila. Věděla, že musí jít dál. Rozhodla se také jít s pravdou ven a informovat veřejnost o tomto vážném problému, který se bohužel děje. Během posledních let se tak zapojila do kampaně na zviditelnění obětí sexuálního násilí a incestů. "Samozřejmě není den, kdy bych si neuvědomila, za jakých okolností jsem byla počata. Ale díky svému manželovi a mnoha terapiím už s tím dokážu žít," uzavírá mladá žena.